Kategorier
Albumanbefaling Auduns Juveler

Auduns Juveler #9

Scornful – «Waiting»

Det var antiherrens år 2012 og man satt i en illeluktende bil sammen med andre metagassbeholdere i menneskelig form på vei til Trondheim for å spille på den da eminente Trondheim Metalfest. En av de mange knallfestivalene som dessverre har måttet kaste inn det gjennomsvette håndkledet. De kunne i løpet av sine relativt korte leveår, flekse med storheter som Gojira, Hatebreed, At the Gates, Napalm Death, Devin Townsend, Behemoth, Electric Wizard og Aborted for å nevne noen få. Nidaros by viste med andre ord virkelig musikalske muskler. Festivalen var også flinke til å inkludere de mindre artistene her til lands og det var på en av klubbscenen vi så og møtte dagens juvel, Scornful.

Scornful oppsto i 2006 og befinner seg i krysningslandet mellom velplassert metal -og hardcore, noe som undertegnede er svært svak for. Her snakker vi topptur i Neurosis, Mastodon -og Gojira-land ispedd Matt Pikes rullende riff allà High on Fire. Høsten 2015 dro Scornful på en Europaturné i Tsjekkia og Slovakia, der de fikk tilnavnet i tillegg fikk tilnavnet «The Norwegian Mastodon». Til tross for at inspirasjonskildene her er veldig klare, så er det absolutt ikke uten egen nerve og identitet. Dette beviste de med brask og bram på utgivlesen, «Waiting» fra 2011. Head honcho Lasse Antonsens særdeles velplasserte vokal er med å sende Scornful mer i retning av god gammaldags hardcore fra the Big Apple enn til gitarvirtuosene fra Atlanta. Den over to minutter lange introen setter stemningen for noe tungt og dystert som er i ferd med å treffe før riffstravagansaen er i gang på tittelsporet, «Waiting». Det er heller ikke til å komme bort ifra en sammenligning til landsbrødrene i Insense når Scornful drar på sitt tyngste og mest desperate. Det låter rett og slett friskt, velprodusert, fokusert og beintøft av «Waiting». 

Hvordan det er med aktiviteten til Scronful anno 2019 vites dessverre ikke, men etter de slapp en håndfull låter i 2017 har det vært stille fra den kanten, men man kan krysse fingrene for at de på ny vil poppe frem sitt headbanger-hodet. Scornful endevendte scenen og trommehinner fra scenen på Trondheim Metalfest i 2012 og er et band som fortjener en hel del mer oppmerksomhet.