Kategorier
Anmeldelser

Monalia – Somebody Else (Singel)

Drømmende.

«Mer magisk fjellsurf fra Monalia» står det i mailen vi mottar. Men denne låta låter ørken hele veien. Drømmende gitarer, pop-sensibilitet, stødig vokal og magisk lyd er nøkkelord for sporet. Drysset av smakfulle teksturer, ulike effekter og synth setter prikken over i’en i lydbildet. Det låter rett og slett kanon. Men låta har ett problem.

Låta bygger seg opp mer og mer på en effektiv og subtil måte. Skuffelsen blir da svært stor når den etter 3 minutter og 3 sekunder bare slutter. Gir opp. Gidder ikke mer. Det som kunne vært en perfekt «kjøre bil og tenke»-låt blir brått avsluttet. Hvorfor? Eneste grunnlaget for at den skal visle ut så raskt, når den virkelig har begynt å pulsere fint i hjernebarken, kjennes ut som det nesten må være for å tilfredstille ett slags tanke om at «Blir den for lang, får vi den ikke på radio». Undertegnede håper dette ikke er tilfelle, men det er vanskelig å se noen annen grunn til å hoppe av i svingen så raskt og unødig. I hodet på undertegnede virrer spørsmålet «What would Black Mountain do?». Det er desverre ikke bittersøtt. Det blir bare bittert.

Alt i alt en fantastisk låt som gir opp altfor, altfor fort og man som gjør at lytter føler seg litt snytt fra noe som virkelig kunne vært episk.

+ Kanon mix.

+ Velspilt.

+ Fantastisk stemning.

+ Potensialet til noe episk.

+ Smakfulle detaljer.

– Antiklimatisk kort til den grad at det blir skuffende og man blir dratt for raskt og voldsomt ut av stemningen.

– Mistanken av at man var for feig til å pushe låta forbi radiovennlig tid.

Råkkfolkscore: 6/10