Kategorier
Artikkel tips

Tips til hva en kan finne på i disse korona-tider #1

Kjederu deg? Fårru’kke tia til å gå? Trengeru litt inspirasjon?

Vi har hørt med musikkmiljøet om hva folk bruker sin tid på og hva spurt de hva de har av tips til hva man kan finne på i disse isolerte tider.

Egil Hegerberg (Bare Egil Band/Black Debbath/Thulsa Doom)

– Det er bare en ting som gjelder nå, det er å sitte inne og se på denne serien her!

Melina Oz (Up Against The Phantom)

– Jeg er mye på videotreff og var med på digital popquiz på torsdag. Finnes dritmange. Så danner man lag og konfererer med hverandre om svarene før man sender de inn. Det var veldig gøy!

Ronny Flissundet (KITE/Dunderbeist)

– Man blir jo helt klart begrensa i disse tider, men man må jo bare gjøre det beste ut av situasjonen. Som erfaren usosial misantrop har jeg jeg god trening i sosial distansering og kan heldigvis lene meg på allerede ervervede rutiner og sysler.

Nerdekulturen er jo en bra go-to greie, med utallige fantastiske bøker, filmer, serier og spill som kan bidra til å slå i hjel timer i fleng. Men en gammal råkkekropp blir jo rimelig støl og kje av all stillesittinga, så jeg kan anbefale å komme seg ut, i skævven gjerne. Sjøl elsker jeg å gå på ski, og kommer man seg et par hundre meter opp i høyden så ligger fortsatt snø og preparerte skiløyper tilgjengelige. Digger å gå mutters alene, UTEN musikk på øret , for jeg blir alltid så sjukt kreativ av den monotone rytmen i det, så har alltid en låtide eller tre på lur etter en god langrennsøkt ( åjadda).

Noe som tar meg til min favoritt-korona-syssel i disse tider; låtskriving. Med masse ekstra tid til overs, noen strengeinstrumenter, et røddig lydkort og Cubase på PCen så renner det inn med skisser og riff. Så det lover godt for et dobbelt- eller trippeltalbum fra KITE etter hvert..

Utover det, så sendes det jo masse fantastiske bra livestreams om dagen, fra bl.a Brakkesyke. Anbefaler å sjekke ut disse, støtte musikere, crew og spillesteder med en digital slant, og bare kose seg mest mulig med dette konsertformatet.

Hvis alt går i stå, strømmen kuttes, wifien streiker og zombiene kommer, så har man alltids «vri
åtter»…

Jørn Brekke (Hr. Smiths Venner)

– Jeg kjøpte en gitarkropp for ca 18 mnd siden, med en tanke om å bygge min egen gitar fra scratch. Nå som jeg er permittert har jeg endelig tid til å fullføre prosjektet, så etter å ha malt og lakkert kroppen og montert hals er det bare elektronikken som mangler før jeg plutselig har en ny gitar i samlingen.

Jørn Haagestad (Boomerang Rapido)

– Når man går så mye innendørs, kan man starte shorts-sesongen tidlig. Her sporter jeg en joggebukseshorts fra Nike og en kledelig t-skjorte fra Atena. Av mangel på åpne frisører har jeg også tatt #koronaklippen selv og latt dunet på overleppa gro.

Jeg har spilt mye skiver i det siste, og har både oppdaget og gjenoppdaget mye kult. Jingles Collection av Mean Jeans er akkurat hva det høres ut som. Punkbandet Mean Jeans har laget Jingles for alt fra Capri Sun til Applebees, og det er umulig å ikke le eller synge med på de vanvittig catchy låtene. Personlig favoritt: Mountain Dew.

Lingua Nada ga ut en av mine favorittskiver i fjor. Umulig å sette i bås, da låtene veksler i sjanger og stil, men om man liker Mars Volta, Death From Above og Aiming For Enrike, kan det hende at man finner noe man liker i kaoset. Jeg ble kjent med Curvs da Hjalmar kom innom Tiger en fredag for noen år siden og lurte på om vi ville ha noen skiver og selge på bandets vegne. Jeg fikk også en skive som jeg kunne få med meg hjem, og jeg hørte på den på repeat og anbefalte den til både venner og kollegaer. Virkelig en skjult perle blant norsk musikk, og ryktene sier at de jobber med nytt materiale.

7-tommeren er en split mellom L’Antietam og Kidcrash. Det første bandet har jeg ikke noe forhold til, men Kidcrash ble jeg introdusert for da de ga ut Jokes i 2009 og falt pladask for hardcore/match rock-bandet til tross for at jeg ikke likte hardcore noe særlig og syntes matte hørte hjemme på skolen, og såvidt der. Har du ikke hørt Kidcrash, så er det et fantastisk band. Kids med jazzbakgrunn som spiller hardcore, uten vers og refreng.

 

Takk for innblikk og tips!

Har du noen tips og innblikk på hva man kan finne på? Send tekst (valgfri lengde) og bilde til rakkfolk@gmail.com merk mailen «ting å gjøre». Så kanskje vi redder noen sjeler fra kjedsomhetens grep!