Kategorier
Artikkel tips

TIPS TIL HVA EN KAN FINNE PÅ I DISSE KORONA-TIDER #4

Kjederu deg? Fårru’kke tia til å gå? Trengeru litt inspirasjon?

Vi har hørt med musikkmiljøet om hva folk bruker sin tid på og hva spurt de hva de har av tips til hva man kan finne på i disse isolerte tider.

Bjørnar Kristiansen (Dwaal/Martyrs)

I perioder med mye dødtid, enten det er epidemi eller påsken som pågår, så leser jeg tegneserier. Perfekt tidsfordriv når du vil slappe, men likevel bli underholdt. Det finnes garantert en serie der ute for deg, selv om du ikke digger superhelter eller andre mer kjente titler. Stikk på Outland, eller sjekk ut noen av de digitale mulighetene som Comixology eller forlagenes egne tilbud.

Trenger du en fin introduksjon til mediet, som inneholder både fantasy og humor, så gi Bone en sjanse. Jeff Smiths episke historie er avsluttet og funker for både voksne og barn, hvis du er så uheldig at du har noen sånne. Tegningene er dritbra og den norske oversettelsen er god. Perfekt underholdning.

Hvis du vil ha noe som er mer voksent, men likevel er trygt og har den eventyriske følelsen, så anbefaler jeg Saga, skrevet av Brian K. Vaughan med illustrasjoner av Fiona Staples. Eksemplarisk Sci-Fi i samme ånd som det beste fra Star Wars-universet. Vakre tegninger og en historie som holder høyt nivå, fra første til siste rute.

En personlig favoritt er Peter Bagge og hans serier om Buddy Bradley. En bitter og uheldig platesamler som bare vil være i fred. Et ønske som konstant blir utfordret av hans masete vennekrets, gale familie og hysteriske kjærester. Anbefales på det sterkeste.

Men dette er bare en liten håndfull av tilbudet der ute. Outland har en fantastisk stab som leder deg i riktig retning, hvis du spør dem og forklarer hva du er ute etter.

Kult, men da sjekker du ut tegneserier mens denne dritten pågår da? Rått.

Espen Sande Larsen (Sorgen)

– Hva kan du gjøre i disse Coronatider? Ta nattevakter hos lageret til kolonial og jobbe på kjølelageret i 2 grader. Ellers.. sove hele dagen og proppe i deg dritt til det renner over.

Bjørnar Hegge (Batboner)

– Det er mange av oss som nå sliter med å finne ting å gjøre fordi de ikke har hobbyer. Når de ikke kan jobbe, være sosiale eller gå på treningssenter og har sett alt av TV-serier og filmer er det forståelig at man sliter. Selv er jeg ikke blant disse. Jeg deler tiden min opp i tid for å gjøre fornuftige ting og tid for å gjøre alt annet. Fornuftig på dagen og resten på kvelder eller i helger.

Av fornuftige ting har jeg blant annet tatt en skikkelig rundvask – alle skuffer og skap og skikkelig grundig. I den forbindelse finner man fort ting man enten kan kaste eller rydde ut av leilighet og inn i bod. Vurderer om jeg skal fortsette med å rydde og lage bedre system i boder etterhvert. Jeg har også endelig tatt meg bryderiet med å starte på noe som kan ligne et forråd. Ellers er det sikkert flere av dere som har mye rot på datamaskinene deres. Også har jeg gått eller jogget meg mange turer. Selv om det er en del folk ute, er det sjelden et problem å holde nok avstand.

Av mer lystbetonte ting har jeg bygget eurorackmoduler, gjort ferdig musikkprosjekter jeg ikke har tatt meg tid til på en stund og jobbet videre med diverse soloprosjekter, sett på hvordan jeg kan ta mine elektroniske prosjekter til scenen og spilt en god del Bloodborne. Som musiker er det alltid noe nytt du kan lære eller noe gammelt du kan bli flinkere på. Youtube er din venn. Kanskje du skal prøve å lage noe i en helt annen sjanger enn det du gjør til vanlig? Kanskje det ikke er så dumt å kunne litt teori? Kanskje det er kjekt å kunne synge låtene til bandet ditt selv om du bare spiller gitar/bass/trommer? Driver du ikke med musikk kan dette mest sannsynlig overføres til det andre du driver med. Kanskje du skal sette deg grundig inn i klimakrisen, politikk eller okkultisme? Kanskje du skal lære deg å lage bedre/sunnere mat? Muligheten er uendelige!

Camilla Pedersen (Pay To Breathe)

– Jeg har et neverending sy-på-patcher prosjekt gående.

Sivert Moe (Fights/Anger Podcast)

– I disse tider-tips Jeg er på ekte lei av folk som sier «i disse tider», så for å irritere gjør jeg det samme, for hva faen skal en stakkar si da?

Du har tid til overs om dagen. Veldig mange har det. Som en fyr som er veldig glad i det å ha tid til overs, skal jeg presentere deg for noen få tips til hva du kan fylle den tida med.

1. Støtt nordmenn Høres jeg litt nazi ut her? Ja, mulig. Jeg praktiserer ikke den «troen», da. Men dette mener jeg er så forbaska viktig. F.eks. så kan du jo bytte ut musikkvalget ditt fra Slayer til Sorgen en liten stund liksom? Det er ikke det at man tjener ei krone på streaming, men det er litt symbolverdien i det jeg liker. Vi har så utrolig mye bra musikk i dette landet at man ikke trenger å vende nesa utover hele tida. Vi har også helt villt mye bra lokale og små ølbryggerier som sliter helt ekstremt mye, og som virkelig lager mye bedre øl enn det du finner i den Carlsberg-boksen din. Kan jeg få anbefale øl fra NUA i Mandal kanskje? (Det er absolutt ikke min svigerfar som eier det og er veldig flink, kors på halsen.)

2. Les ei bok Ah, bøker. Dette gamle formatet for litteratur som jeg virkelig var som en hund for som barn, men som bare har svunnet hen med årene. Men jeg er sjelden så glad som når jeg klarer å fullføre en bok. Mestring og en følelse av å faktisk ha brukt hjernen i stedet for å bare sitte og ta i mot innhold. Kan jeg få anbefale Stoner av John Williams? Rolig, sørgelig, vittig og finfin historie fra meget gamle dager.

3. Lær deg nye retter Du vet den bolognesen du lager hver eneste uke, som du er så himla stolt av og som du kaller din signaturrett? Det er vel og bra da, bolognese er jo helt utrolig nam. Men har du tid til overs om dagen, er det jo faktisk mulig å utvide horisonten litt! Jeg er en sucker for gryter som kan putre i timevis, og er veldig glad i det meste Jamie Oliver gjør. Og nå om dagen viser Eyvind Hellstrøm daglige matretter på Instagram, og det er en fryd av tørrvittige og hovne kommentarer. Kos deg!