Kategorier
Anmeldelser

I AM HORUS – Rage (Singel)

Huker av sjekklista.

Tynn lo-fi effekt som bygger rolig opp til at låta skal smelle – Check!

Tung chuggete riffing – Check!

Cheezy småfjortiss poprefreng med småflau tekst så man høres ut som man er 15 år gammel – Check!

Halftime chuggete breakdown – Check!

Metalcoresjekklista er oppfylt. Låta er ferdig. Pow.

Men for all del. Er det tekniske snittet høyt? Soleklart. Er det velspilt? Ikke det strammeste jeg har hørt av norsk metalcore, men solid. Det buldrer og gynger bra. Det som skiller denne låta litt fra mye annet er at produksjonen er noe mer sloppy. Miksen høres noe ullen ut og kunne vært litt klarere i toppen, gitarene kunne vært noe strammere/cleanere spilt og teksten kunne utvilsomt vært noe mer moden og sofistikert. Men det er en god energi her.

Alt i alt dessverre en noe forglemmelig opplevelse som bærer preg av klisjeriff, klisjetekster og en soleklar mangel på særpreg eller kreativitet som skal få meg til å høre på dette istedenfor andre band i samme sjanger.

+ Bra energi.

+ Trakterer sjangerens troper godt.

+ Vokalen er stødig.

+ Skillsa er der.

– Fred Durst verdig «AUUUÆÆÆÆÆ»

– Lite kreativt.

– Forutsigbart.

– Noe upolert miks.

– Teksten i poprefrenget er cringeworthy.

Råkkfolkscore: 4,5/10