Kategorier
Anmeldelser

Sthøy – Atrophy (EP)

Ubalansert.

La oss få det ut av verden. Miksen er krise. Den kjennes skjev, ubalansert og snodig ut. Høyregitaren er dobbelt så tjukk som venstre, basstromma er lav, vokalen ligger over miksen som når Dana Barrett flyr over senga og Venkman sitter og ser opp på a. Cymbalene høres kvalt ut av kompressorer. Det er rett og slett ett lite geitehelvete. Man hører hva de prøver, men det funker ikke helt.

Men.

Det er ett men. Låtene ekke så gærne. Smått poppa låter med tidvis snev av 90’s alt-rock, punk og fuzzete stoner. Dette kjennes utvilsomt ut som ett band som trolig låter bedre live enn her. Er ikke så langt unna noe undertegnede tror Sub-pop kunne signert back in the day.

Alt i alt en positiv låtopplevelse men en rett og slett irriterende miks som kveler magien.

+ Kul 90’s Subpop vibe.

+ Kule låter.

+ «Irrelevant» har en solid vokal hook.

+ Bra energi.

– Miks som kjennes ubalansert ut.

– Høyregitaren kjennes dobbelt så fyldig ut som venstre som igjen gjør at det høres irriterende skjevt ut.

– Vokalen ligger oppå miksen, istedetfor å være en del av miksen.

– Slitsom hihat.

Råkkfolkscore: 6/10