Kategorier
Anmeldelser

Kryp – Hat Overalt (Singel)

Tight med Knekk.

Det trøkker stramt på med panser driv og en behagelig mix. Refrenget er catchy og midtdelens bassriff som leder inn i en knallfet bridge er givende og får en til å nikke med hue.

Men.

Låta sin spydspiss er knekt i form av en gaukende herremann som høres ut som en gutt på 15 som har blitt skutt i kneet.  Vokalen er vanskelig å bli venn med. den pubertale knekken i stemmen gir på ett vis en sjarmerende nerve og desperasjon, men samtidig så høres det bare litt fjortiss-sint ut. I eposten vi får fra bandet står det følgende: «Singelen heter ‘Hat overalt’ og handler om konsentrasjonsleierene i Xinjiang i Kina der dem holder muslimer i fangenskap.»

Dette er klart og tydelig ett seriøst tema. Kanskje man skulle gitt låta ett par runder til med vokalopptak. Av ren respekt for tematikken i låta. Man hører tydelig at noen refrengstrofer låter bedre enn andre. Kanskje man ikke skulle latt det passere så lett. Gå den lille ekstra meteren for å få naila vokalen.

Alt i alt instrumentalt knallsterkt, men vokalt noe rørete. Ett par takes til med en litt strengere fyr bak spakene hadde gjordt susen.

+ Knall miks

+ Kanon driv.

+ Velspilt.

+ Bra hooks.

+ Fet basslyd.

+ Super bridge.

– Vokalen blir på kanten til litt tullete. Man skulle tro at det var med overlegg. Tar for mye fokus vekk fra det som låta kunne vært. Med litt mer kons på vokal hadde dette vært en soleklar banger.

Råkkfolkscore: 6,5/10