Kategorier
Anmeldelser

Law Of All – Zeal And Fire (Singel)

Klarere i toppen.

Når undertegnede anmeldte låta «Stuck» for ei stund sia, så var problemet mixen. Låta var kul, men druknet i sin egen ullen mix. Nå erre ikke ullent lenger, dog mixen denne gang har ett annet problem. Mer om dette senere.

Låta er helt ok. Trøkket og attituden er god, men låta mangler den skikkelige store catchy hooken. De er nære, men fant meg selv prøve å nynne refrenget etter 3 og 4 gang jeg hadde hørt låta uten å huske åssen refrenget gikk. Det at en låt må være supercatchy er ikke essensielt, men det er ofte det som gjør at band med denne type sound har slagkraft og markerer seg litt ekstra. Band som foreksempel Death From Above 1979 og Royal Blood kan være vriene og vrange, men gåttabanen de er catchy. Og svære trommer, fuzzete oktavriff og clean vokal kler solide catchy hooks noe jævlig.

Tilbake til denne mixen da…

Det å skru opp gitarer mange db så det hopper i volum som ett uvær låter uproft. Hoppene i volumøkning ala det som kommer 1:00 i låta og 3-4 ganger til hjelper ikke å gi låta ett løft. Noe som må ha vært tanken. Det blir ikke ett løft, det blir ubehagelig udynamisk. For å skape ett slik løft må det gjøres forsiktig og med omhu. Man skal «kjenne» løftet, ikke føle at man satt seg på volumkontrollen og volumet plutselig skyter opp.

Alt i alt ikke helt en innertier på hooks og dynamikk i miks. Men trua om at disse kan produsere no knallbra fremover er utvilsom. Vi gleder oss til å høre mer. Selvom undertegnede er litt hard denne gang.

+ Velspilt.

+ Groovey.

+ Stødig vokal.

+ Fin klarhet i mixen. Bra trøkk.

– Flere brå hopp i volum.

– Savner de litt mer solide hooksa i vokal og riff som gjør det uimotstålig catchy. De er i nærheten, men treffer ikke helt.

Råkkfolkscore: 6,5/10