Kategorier
Anmeldelser

Anmeldelse av Hjelvik – Welcome to Hel (Album)

MYE VIKING I MONITOR

Så var det her da, debutalbumet til eks-Kvelertak vokalist Erlend Hjelvik. Mange, undertegnede inkludert, skjønte ikke så mye da Hjelvik sluttet i moderbandet. Og nysgjerrighet ble definitivt pirret da det ble snakk om solo-materiale fra Hjelvik. Første singel ut var «North Tsar» og det er en ganske god indikasjon på hvordan resten av albumet låter.

Det er mer viking-metall i uttrykket enn i Kvelertak, men det er heller ikke milevis unna det Kvelertak er kjent for, med sin blanding av Black Metal, Scandirock og noe punk.
Dessverre synes jeg ikke at det har den umiddelbarheten som det beste Kvelertak har kommet med, har. Det går mye i gitarer som spiller melodier over helt greie riff, mens Hjelvik leder an på vokal. Og det skal også nevnes at tekster på engelsk, gjør at Hjelvik mister mye av identiteten sin som vokalist.

Alt i alt, en forbasket ok skive.

+ God produksjon.
+ Elsker man Hjelvik som vokalist, så er det mye godis her.
– Mye gitarmelodier i fokus.
– Forglemmelig.

Råkkfolkscore: 6/10