Kategorier
Anmeldelser

The Nika Riots – Perseverance (Singel)

Kvalitet med litt følelse av «klipp og lim».

The Nika Riots sin ferske singel «Perseverance» er utvilsomt en reise. Det vris, vrenges og vræles i 5 minutter. 5 minutter som kjennes ekstremt eklektisk ut. Den søte duften av setninga «Vi tar den som førstesingel, den er så variert» ligger i lufta. Låta lefler med post-rock stemning, thrash-metal, hardcore og litt stoner-metal. På godt og vondt.

Godt i det at de trakterer alt dette på svært kompetent vis og vondt i det at det fremstår litt rotete og en følelse av klipp og lim som undertegnede kun har «Death Magnetic» av Metallica å sammenligne med. Med dette så kjennes dette ut som en rekke deler hivd litt i hop. Det kjennes ut som man kunne nappet ut og byttet plass på nesten hvilke som helst deler av låta uten at man nødvendigvis hadde klødd seg i hodet. Følelsen hos undertegnede er vel at mange av disse delene kunne blitt spilt inn individuelt og bare sortert som ønsket. Det høres ikke som en låt gjennomarbeidet på et øvingslokale. Mer som en låt som er satt sammen i studio eller over nett på et vis. Men jeg kan selvsagt ta helt feil og at når man hører låta live, så kan det hende den sammenhengende flyten fremstår bedre for denne pennfüreren.

Men lydbildet er godt, intensiteten er god og energien er superb. Så det er kvalitet, ikke la det være tvil.

+ Kanon lyd.

+ Velspilt.

+ Intenst med høy energi.

+ Den beste Machine Head låta Machine Head aldri ville laget.

– Flyten av låta virker noe oppstykket og de fleste seksjoner har en følelse av bråhopp.

Råkkfolkscore: 7/10