Kategorier
Anmeldelser

Svarte Svaner – I en liten båt (Singel)

Sliter med styggen på ryggen.

Svarte Svaner forener storslått indierock med et vers Bigbang skulle ønske de hadde skrevet. Dog det ene gitarlicket på høyreøret i det funky verset er ille nære noe vi kanskje har hørt i en Bigbang låt ell? Produksjonen er uansett av høy klasse.

Tematikken er fin, dog teksten kanskje blir litt vel overdreven i sin bruk av maritime begreper og referanser. «Båten er full av hull, det er bare snakk om sekunder». Slik er det tidvis med vokalen også. Vokalen høres oppstykket og uferdig ut, med litt for store «hull» som bryter flyten. Men når det først flyter, så flyter er det solid. Svært solid.

Låta har dessverre et stort problem. Det høres ut som om noen har hørt «Styggen På Ryggen» av OnklP Og De Fjerne Slektningene og sa: «Hei, vi lager en sånn sang a!». Men dessverre uten samme tyngde og følelse av ærlighet. Dette kunne kanskje blitt kurert av færre metaforer. Man blir bombadert av det i «I en liten båt», som dessverre ikke blir voldsomt mer enn en litt fin låt som nesten nesten ber om strofen «Føles som jeg er I helvete, Styggen på ryggen har blitt en av mine nærmeste…» når refrenget slår inn.

+ Alle bak de tekniske spakene har gjort en fantastisk jobb.

+ Velspilt.

+ Kule sjelfulle koringer.

+ Låter fint.

– Lider av å kjennes ut som en låt som man prøvde å lage en «Styggen På Ryggen» låt ut av.

– Drukner i overdrevne mengder teskjeer av maritime metaforer.

– Tidvis lange avbrekk i vokalen, som drar undertegnede ut av flyten og skaper litt tvil om kvaliteten på vokalen.

6,5/10