Kategorier
Anmeldelser

Nintendo Switch

Nintendo Switch (aka Zelda-maskinen) har nå vært i mine hender de siste tre ukene, og i denne tiden har kost meg mer enn du aner!

Enheten i seg selv føles robust, god og kompetent. Nintendo har hatt ett godt rykte på seg til å lage spillkonsoller som kjennes gode ut. Og Nintendo Switch er ikke noe unntak.

Konsollen består av tre separate deler som gjør konsollen, kontrollen, og en stasjon for tilkobling mot TV. Kontrollerne (Joy-cons) kan enten festes på siden av enheten, i en separat kontroll-holder eller bare brukes løst.

 

Jeg har oftest funnet meg selv bruke dem løst, eller koblet til selve enheten, som bildet beviser.

 

Det skal sies at oppskaleringen av bildet til TV-størrelsen jeg har her hjemme (1080p) ikke gjør underverker for grafikken. Systemet er klart best egnet på sin egen skjerm, ettersom kvaliteten blir noe sjaber med Zelda kjørende på systemet.

Jeg kan derimot se muligheten for en betraktelig mye bedre TV-opplevelse i andre spill etter å ha prøvd SnipperClips, som antageligvis ikke krever like mye av systemets grafikk som Zelda.

Å gå fra TV-modus til håndholdt-modus er en veldig behagelig opplevelse. Det er bare å plukke den opp fra stasjonen samme hva du holder på med, og bildet spretter over på den lille skjermen uten noen problemer. Dette er veldig hendig når noen andre ønsker å bruke TV’en, eller du skulle ha behov for å gå et annet sted.

 

Programvaren som kjører dingsen føles enkelt, men ikke oversett. Det er med en stødig hånd Nintendo har formet operativsystemet, og det vises i hvor lett og ledig enheten tar deg fra et sted til et annet i menyene. Og den starter opp like raskt.

 

Alt i alt er jeg veldig fornøyd med opplevelsen, og jeg kommer nok til å holde på Switchen min for å se hvordan det utvikler seg fremover!

 

 

+ God byggkvalitet, og lyden er overraskende for en tablet som denne.

+ Den modulære løsningen gir mulighet for spilling på de fleste steder.

– Blir sittende for lenge på dass.

Råkkfolkscore: 7/10

LINK: Nintendo Switch