Kategorier
Anmeldelser

From Below – Undying EP

Nytt nedenfra kommer 20. april.

«From Below er et band som hadde sin spede begynnelse i slutten av 2013» står det ei litta bio jeg har fått servert.  Videre står det: «Det er vanskelig å selv beskrive hva slags «sound» vi har, men vi er en gjeng glade sørlendinger med bakgrunn i både dødsmetall og hardcoreband.»

Det er ikke vanskelig å beskrive hva slags sound de har uttifra låtene «Venom», «Undying», «Juggernaut» og «Empty Eyes». De spiller metal.  Moderne metal. Chuggete riffing, buldrene trommer, gitarsquealz, temposkifter på 4. eller 8. runde, Fingre «pointing right at me» og «chemical warfare» som ikke er no særlig. Gutta fra det glade sørlandet spytter ut alle metalklisjeer du kan tenke deg i løpet av de 12 minuttene man blir servert. De spiller bra, det låter tight. Det står ikke på spillinga, gutta er stødig som stein…eller metall om du vil.

MEN. Dessverre har man hørt dette så utrolig mange ganger før. På hele EP’en sin lengde lengter jeg etter ett eneste forsøk på noe litt uttafor det som er «standard». Ett parti hvor man går litt haywire. En skikkelig spaca solo. Ett helt bananas trommebrekk. En litt fucka offbeat bridge. En gang hvor vokalisten virkelig bare flipper helt batshit mongo ut. Men det skjer aldri. Alt er så trygt. Det blir litt kjedelig. Ikke dårlig. Men litt kjedelig. Jeg vil ikke at det skal bli det, men det blir det. Krysser fingrene til neste utgivelse.

+ Stødig og tight, kan sin metal 101

+  Fet lyd og produksjon på alle instrumenter

–  Skulle ønske kreativiten matchet egenskapene.

– «Venom» fader snodig raskt ut.

–  Vokalmix kunne vært bedre. Småtynt og litt hult.

Råkkfolkscore: 5/10