Kategorier
Artikkel

Steve Perry: Hvorfor ikke?

Ryktene sirkulerte….»Kommer Steve Perry?» og «Synger han om han kommer?»…

Journey blei døtta inn i Hall Of Fame nå, og Steve Perry dukket opp. MEN… Ikke noe vokal opptreden.  Sitter vi med en dyp kunnskap og er enorme fans? Tjææææææææææaaannnneeii ikke nødvendigvis, men det hadde liksom vært kult. Rock’n’roll hall of fame har jo blitt ett perfekt sted for småepiske øyeblikk.  Vokalist/Verdens største coverbandstjerne Arnel Pineda sang. Steve Perry kom og sa noen ord og det ble med det. Axl Rose dukka ikke opp i det hele tatt når GNR blei innlemma. Det er faktisk nesten bedre. Fordi når du først er der, så skader det ingen å ta en trall.

«Hello, Rock and Roll Hall of Fame! … I’m going to keep my cheat sheet because I’ve got a lot to say. I’m going to start with, when I was living in Los Angeles, I was looking to get a record deal, trying my very best. It was tough to get signed at those times. And I would always go to see Journey perform cause these guys have the most amazing musical ability. I’ve never seen a band like that in my life. So every time they’d go [perform], I had to go watch with amazement. Though their musicianship was absolutely par to none, there was one instrument that was flying about the entire city of Los Angeles. That was the magic fingers of Neal Schon’s guitar! Somehow, one of my piano tapes fell into the hands of Herbie Herbert. I would not be here tonight if it were not for Herbie Herbert. Because he did not have to call. He gets tapes all the time. But there’s something about the demo tape, and he called me. And the next thing I knew, because of Herbie, I was writing music for Neal Schon. And the very first song we wrote together was «Patiently,» you remember that? So, I absolutely must tell you, I must thank Herbie Herbert for believing in me. Thank you.

Aynsley Dunbar, Gregg Rolie, Steve Smith, Neal Schon, Jonathan Cain, Ross Valory. Are you fucking shitting me? Any singer would give his ass for that shit. … So, I want to thank them for all the music we’ve written. Thank you, Gregg for letting me into your house to write that Infinity record. For letting me into your house, Schon. Thank you so much, Jon, for all the songs that we all write together. Steve Smith for the raging drums. Alright, guys, thank you so much for all the music we’ve written and recorded together. Forever and ever.

I must give a complete shoutout to someone who sings his heart out every night, and it’s Arnel Pineda. Where are you, Arnel? Arnel, I love you. Hi, Arnel! Thank you! I’d like to thank my longtime attorney, Lee Philips. I also would like to thank my old, high school R&B band. It’s kind of where it all started for me. I would like to thank them. Thanks to Rob and the team at Columbia Records. The Journey road crew for the original Journey road crew. You busted your ass every night, every day. Load in, load out. Tirelessly. Day after day. Week after week. Year after year. Herbie knows that’s true. We would not be here today if it wasn’t for them, too. And also… I want to say my condolences to the families – I’d like to say my condolences to the families of the members… Herbie and Tim McClain got together and said you’re going to be on fan club, this is going to be great. That’s what happened. Tim McClain [and others] made it all happen for us.

Now, speaking of fans [applause], speaking of fans! You’re the ones who put us here! You’re the one who put us here! You are the Rock and Roll Hall of Fame! You put us here! We would not be here had it not been for you and the tireless love and consistent devotion. We never would’ve stopped. And from my heart, I must tell you, I’ve been gone a long time, I understand that. But I want you to know, you’ve never not been in my heart. I want you to know that. And I love every single one of you. Thank you so very much!»

Om fansen aldri har forlatt hjertet til Steve Perry, hvorfor ikke gauke litt med på non låter da? Men å synge med The Eels for noen år siden og råkke 4 Journey-låter uten å blunke? Det vakke no pes.

Jaja, mennesker kan jo mislike hverandre til de grader at de ikke takler å snakke sammen eller i det hele tatt være i samme rom. Men det virker ikke som det er en sånn ekstrem bitterhet. Ihvertfall ikke der og da. Når man blir hyllet som legende, behandlet som legende, og man kan levere en legendarisk opptreden for fansen ved å bruke 10-20 minutter av sin tid til å gi tilbake til de som har faktisk fått deg til legendestatus, så gjør man det.  Hvis ikke er man faktisk litt døll.

Steve Perry, du har en kickass stemme….Men satan….Du er døll.

Med mindre han ikke fikk lov?