Kategorier
Anmeldelser

Bokassa – Divide & Conquer

Bokassa .. Selvutnevnte «Kings of stonerpunk» er ute med første fullengder etter EP’en «War On Everything».

«Divide & Conquer» minner om en litt lite catchy Fu Manchu/Red Fang Mashup skive med hardcorevokal.  De finner ikke opp kruttet på nytt igjen, men det er det svært får som gjør. Gutta spiller solid og både tromme, bass og vokallyd er fet. Gitarlyden ødela desverre en del for lytteropplevelsen. Høres ut som gitarsporene er lagt direkte inn i ett lydkort og dratt igjennom en plugin som Guitar Rig eller lignende. Låter veldig digitalt med ett snev av det mest irriterende toppregisteret av en Boss metal zone pedal som ingen klarte å justere ordentlig når de var 16. Første åpen gitarvreng på åpninga av «Immortal Space Pirate» knuste ørene og hjertet mitt. Selvfølgelig kan det være jeg tar helt feil og dette er igjennom amper, men da låter det desverre ikke så bra som det kunne gjordt.

Låtene tuter og går, men svært få låter setter seg så veldig i hukommelsen. Det er tøft, driver godt, men noe flatt med lysglimt av ett gitarriff eller ett trommemønster i ny og ne. Gutta kan spille som faen og albumet låter helhetslig, men er generelt litt lite kreativt. Jeg tror de kan bedre.

Resultatet blir en helt oki skive som trolig blir bedre live om de er av den typen som ordentlig drar på live og gir maximalt av seg selv.

+ Tight Og Velspilt

+ Bandet har etablert «Soundet» på skiva. Skiva låter helhetslig.

+ Hørte jeg banjo? Isåfall Kudos

– Grøsser av gitarlyden. En mer organisk gitarlyd hadde understrekt stonerfeelen og fått produksjonen til å låte mer proff.

– Mangler den siste catchynessen og kreativiteten som gjør at den enkle stilen de har lagt seg på blir minneverdig.

Råkkfolkscore: 5,5/10