Kategorier
Hva Råkker Du Med?

Hva Råkker Du Med? Karl-Martin Sverresen Fra Tuesday Forgets

Navn: Karl-Martin Sverresen
Band: Tuesday Forgets
Gitarer: I bandet går det stort sett i en Fender Telecaster Thinline Deluxe. En gitar som jeg får ut nesten alt av lyder jeg er ute etter. Ellers liker jeg blande og bruke litt forskjellige gitarer i studio. En Fender Strat jeg har var den jeg alltid brukte før, men blir mest brukt hjemme nå for tida. Og den nyeste øksa er en Gibson SG med mini humbuckere som funker perfekt når man vil ha litt mer trøkk i studio.
Pedaler Live: Har en CryBaby som er sånn at den skrur seg på når man «bruker den». Altså ikke noe knapp. Veldig praktisk når man vil bruke wah-en som en kort effekt i riff. Så har jeg en Mastotron Fuzz som er som en slags Fuzz Factory, bare litt enklere å temme. Videre har jeg en Fulltone OCD som er den eldste pedalen på brettet. Så en Green Mile som er en Tube Screamer klone. Bruker den som en solo boost. En Viscous Vibe for litt 70’s/Hendrix feeling. Og så en Boss DD7 som stort sett alltid er stilt inn som en litt høy og kaotisk delay.
Pedaler i Studio: I studio bruker jeg pedalene som jeg har på livebrettet. Har noen ganger lånt med en Phase 90, en Mooer Pure Boost og en Maxon 808.
Amper: Bruker en Vox AC50 topp med 2×12 Marshall 1936 cab. Brukes både live, på øving og i studio.
Mest representativt opptak av Gitarlyd: Hele Urgency albumet og også den første innspillinga av låta, Castles.
Siste kloke ord eller tips: Spill med det du har. Bli kjent med utstyret ditt før du eventuelt bytter det ut. Kos deg og keep on rocking in the free world.