Kategorier
Anmeldelser

Orsak:Oslo – You’re All Gone (EP/MINIALBUM)

Førstelåta «045 – You’re all gone»  kicker inn. Den er uptempo og suggerende. Med gjestevokal fra Anna Franzen er det stemningsfullt og repetativt. Man blir dratt inn.  Det er kult, men ikke fryktelig fantasifullt. Andrelåta «040 Sleepwalker» er ren og pur Earth sånn som de har vært de siste 10 åra. Det går mæææget sakte (Noe som er en kunst i seg selv å spille) og er igjen stemningsfullt. Lyden er god og passer låtene ganske perfekt. Tredjelåta «007 Ships» er uptempo igjen. Gitarene klimprer og baller på seg. Trommisen er stødig og har som i alle låtene, lite behov for trommebrekk og spiller godt for låta. Den bygger seg fantastisk opp til en solid eksplosjon før det hele roer seg ned med litt plimpring.  Ca 24 minutter med hovedsaklig instrumental musikk er perfekt lengde. Man blir sugd inn i en sinnstemning og man går ikke lei. Produksjonen er veldig passende og det er ett godt stykke gjennomført håndverk.

+ Gjestevokal fra Anna Franzen passer musikken særdeles godt.

+ Upbyggingen på «007 ships» er kanonbra

+ Produksjonen og lydbilde er perfekt for låtene

– «040» blir litt i overkant en Earth-kopi

– «045 – You’re all gone» blir noe flat dynamisk sett. Satt i etterkant og tenkte at om oppbyggingen fra «007 ships» hadde vært i den låta hadde de virkelig hatt ett mesterstykke.

Råkkfolkscore: 7,5/10