Kategorier
Anmeldelser

Atena – Oil Rigs (Singel)

Foto: Fabian Framdal Fjeldvik

Det chugges avgårde med ett enormt kor i bakgrunn. Det pumper og vokalene bytter roller på en god og balansert måte. Refengene åpner opp låta og skaper god flyt og ett velfortjent pust i bakken etter knallharde og intense vers. Det hele er storslagent og tildels stormannsgalskap. På en kul måte. Det låter fryktelig bra. Produksjonen er sterk. Selv den noe snodige lyden av noe som høres ut som en mellomting av en sekkepipe og en sykt svaktblåst kazoo finner sin plass her. De mest brutale vokallinjene av gutta i versene blir litt erketypisk for sjangere, mens den milde vokalen i refenget og enkelte andre småting ellers låter friskere og mer originalt. Men gode vokalprestasjoner hele veien. Hadde man trukket fra koret, sekkepipa/kazoo-greia og den mildere catchy vokalen kunne det dessverre blitt litt flatt. Riffene er ikke akkurat nyskapende innen denne sjangeren der de kvasi-meshuggah’er seg igjennom låta og det samme kan sies om trommene. Men alt i alt og med alle komponentene er dette en meget episk og fet låt for en låt i en sjanger som fort kan bli repetativ og ligne på 150 andre band i samme gate.

+ Varierte vokallinjer og typer

+ Får til kor-effekt uten å bli megacheezy

+ Kanon lydproduksjon

– Kor-effekten er med å hjelpe å dra låta litt ut haugen av mange band i samme sjanger. Men man kanke ha episk kor på alle låter.

– Kommer ikke på Spotify i første omgang, her skyter gutta seg litt i foten ettersom dette er de aller fleste sin letteste kilde for å sjekke ut musikk i farta og lignende.

Råkkfolkscore: 8/10

Låta er ute på Youtube med tilhørende musikkvideo og på bandets bandcamp: https://atena.bandcamp.com/ imorgen…Fredag 22. juni!