Kategorier
Anmeldelser

Singing Swords – Keep On Going (Singel)

Singing Swords leverer med «Keep On Going» en mild og varm poplåt som ligger ett sted mellom Beach Boys, Calexico og The Caesars (tidligere kjent som Caesars Palace). En koselig låt som kunne passet inn i en litt småhip roadmovie om noen amerikanske ungdommer helt på kanten til voksenlivet, som skal ut på en tur for å lære om kjærlighet, vennskap, skuffelser og hvem de virkelig er. Rutger Hauer står ikke i veikanten her nei.

Låta er koselig og sjarmerende. Man kan nesten kjenne sola når man hører på låta. Produksjonen er god og ikke for overpolert. Det låter akkurat nok garage til å dra med litt ekstra sjarm fra produksjonen også. Problemet blir at etter å ha hørt låta 6-7 ganger har fortsatt ikke refrenget satt seg. Og ettersom det ikke er en spesielt musikalsk innovativ eller fantasifull låt, er blir det litt flatt når man ikke har ett ordentlig solid refreng som setter seg. Den mest catchy hooken i låta er når vokalisten drar opp vokalen i ett punkt av versene. Det er det som satt seg mest i en låt hvor man på en måte kjennes ut som man har hørt lignende fryktelig mange ganger før. Orgel/keyboardet i låta drar opp låta litt med melodilinjene og hvordan det fyller ut lydbildet. Men uten den lille ekstra porsjonen catchy, ett refreng som setter seg bedre eller noe annet som er mindre generisk blir dette bare helt ok.

+ Sjarmerende og god produksjon

+ Koselig Solskinnsdag-stemning

+ Kult orgel/Keyboard

– Mangler den store hooken som løfter låta litt opp fra å være helt ok til noe magisk

– Noe generisk

Råkkfolkscore: 6/10

https://www.facebook.com/SingingSwords