Kategorier
Anmeldelser

Egil Olsen – You And Me Against The World (Album)

Fankern så koselig a gitt! Hælle måne.

Lyden er deilig varm og klar, temaene tidvis små-trivielle, men dype og åpner opp tankene. Dynamikkbalansen er fantastisk. Produksjonen er full av magiske detaljer og bærer preg av masse «hva med at vi prøver å…» som kommer ut på kule og originale måter.  Det skal sies at på noen av låtene redder produksjonsjarmen litt. Vokalen er tidvis helt fantastisk og tekstene er meget gode. Vi har med en poet å gjøre. Dog mye av temaene og strofene har man hørt før. Men det er vanskelig å unngå når det er litt kjærleik man primært preiker om. Eneste som skurrer litt er den snodige intro-låta på albumet. «OHH! YEAH! WOW!» som virker litt ute av sin plass. Litt som en litt halveis oppvarmningsjam for å sjekke at alle har lyd og hører seg på soundcheck eller øving. Blåserekkene på albumet leverer også på lekent og meget underholdende vis. Dette høres ut som ett album som har vært gøy å lage. Fordi det låter gøy.

+ Produksjonen er sjarmerende, behagelig og full av kule detajer og eksperimentering.

+ Noen av tekststrofene er rett og slett poetisk.

+ Blåserekka gjør en fantastisk jobb

+ Stemningen på albumet er fantastisk

– «OHH! YEAH! WOW!» virker noe misplassert og kunne egentlig blitt igjen i studio.

– Kanskje litt i overkant mye kjærlighetsfokus på alt, med kjærlighet kommer også mye strofer og tekstlinjer man har hørt en million ganger før. Tekstene er best når de går litt ut av «the beaten path»

Råkkfolkscore: 9/10

«You And Me Against The World» kommer ut 25 august!