Kategorier
Anmeldelser

Neverbeast – Meany (2-Spors EP)

Trønderkvartett med usedvanlig griseskitten lyd som er akkurat så skitten at den blir kul.

Inn klikka det ei link på facebooksida vår. Vi anbefaler alle som skal ha en anmeldelse å sende oss en mail til rakkfolk@gmail og ikke via facebook. Uansett, så hadde undertegnede aldri hørt om Neverbeast. Hadde ikke fjerneste anelse om hva det kunne være, dog jeg var noe bekymra for at jeg måtte høre igjennom ei powermetalskive fra 5 17 åringer som hadde  lagd bandnavnet sitt ved å klinke sammen to kule ord fra Metallica’s «Enter Sandman».

Men takk og pris var ikke det tilfelle. Istedet får jeg servert to stemningsfulle beist av noen låter. «Visten» Og «Joyous People». Begge er tunge og fuzzete med en catchy dog litt anonym vokal og en kledelig underliggende popsensitivitet. Lyden er det som virkelig slo undertegnede mest i bakken. Det er så fuzzete og skittent og «mye» at det er farlig nære å låte sprengt og ute av kontroll. Men det er en balanse der som skaper mye nerve og stemning i det at det er så på vei til å briste lydmessig. Gitararbeidet er fantastisk og trommene spiller perfekt for låtene dog skarptromma kunne låti hakkete vassere. Men alt i alt veldig kult, catchy og skittent.  Vi vil ha mer. Snarest.

+ Griseskitten kul produksjon med masse sjarm og feit fuzz

+ Poppa på en solid, hard og god måte

+ Gitararbeidet er utsøkt

– Skarptromma er litt som ei pappekasse og ei plastbøtte opp ned blanda. Burde blitt miksa bedre.

– Siden dette trolig er første release til bandet er det litt lite med 2 spor. Får ikke ett ordentlig helhetlig bilde av bandet. 2 spor til hadde vært deilig.

– Undertegnede sliter litt med bandnavnet. Føler ikke helt at det er lett å si «Jeg digger Neverbeast» uten å føle det låter litt kleint. Men det tenkte sikkert folk med Melvins også.

Råkkfolkscore: 7,5/10

«MEANY» er å høre på spotify og sikkert andre steder nu!