Kategorier
Anmeldelser

Iversen – Dans På Roser (Singel)

Har du ikke sett dette promobilde typ 3 ganger hos oss allerede? Og stort sett linket til det meste med Iversen? Jo det har du! Nye bilder og mer variert artwork folkens! HINT HINT!

Vestby kommune ligger i regionen Follo sør i Akershus. Den ligger ved Oslofjorden og grenser til Moss, Hobøl og Våler kommune i Østfold, og Ås og Frogn kommune i Akershus. Der bor Norges kjekkeste svigersønn og arvtager/stafettpinneløper til trivielle viserocklåter i Postgirobygget og deLillos ånd. Vegard Iversen og hans bande med karer som er glad i en trall har ikke vært borte og er dermed ikke tilbake med en ny låt. De bare har en ny låt. Og den, ja den er god.

Vi i Råkkfolk og kanskje noen ivrige lyttere/youtubesurfere har muligens fått med seg låta «Dans På Roser» da Vegard Iversen var innom podden for ei tid tilbake. Han leverte ei knakanes versjon av låta som nå straks kan høres med fullt band. Og det er den ultimate måten å høre denne låta. Med lekent og tight komp, herlig frekk pianodansing, saftig orgel og en meget stødig vokalprestasjon. For ei litta tid tilbake fikk Iversen kritikk for å ha en litt for diffus og intetsigende tekst på låta «Kom Ut». «Dans På Roser» har mer dybde og forteller om en følelse og en situasjonsom er mye mer appellerende, spesifikk og interessant.  Men dette er jo selvfølgelig subjektivt. Men Iversen viser her at når de legger litt mer kjøtt på beinet, blir det fort mer appetittlig og gir mersmak. Tidvis kjennes det dog kanskje litt trygt ut. «Hun så meg dypt inn i øya og hvisket intenst…Beeeibi jeg vil danse med deg» er på ett vis litt antiklimatisk, men så lenge man lar fantasien løpe litt og tolke om litt så erre fort litt mer interessant. Og setningen «Hun tok tak i min hånd og svingte meg som, jeg klarte ikke løsrive meg..» er litt snodig. Om ikke han sier «sånn» istedetfor «som«. Men nå kommer du til å høre «som» trolig uansett.  Men alt i alt leverer Iversen høykvalitets viserock og tar med «Dans På Roser» ett steg nærmere Øyafestivalen enn Allsang På Grensen. Men mest sannsynlig kan man kanskje se Iversen på Victoria Jazzscene i Oslo en dag. Det hadde vært perfekt.

+ Produksjon og spilling holder høyt nivå

+ Lekent

+ Upåklagelig vokalprestasjon

+ Sterkere tekst enn forrige singel. Iversen er en god forteller.

– Å si «beeeiiiiiiibiiii» på norsk er relativt kleint og det skal mye til før det får en naturlig og kul flyt. Her treffer det ikke helt.

– «som» eller «sånn»?

– Tidvis litt for trygt og godt på tekstfronten. Kjennes ut som en frykt for å kalle en spade for en spade eller å være uproper på ett vis. Hadde vært gøy å hørt Iversen kline til med litt sinne eller ett banneord eller bare litt grov tematikk. Bare ei litta dråpe. Men da kan man jo kanskje miste kronen. Fordi per dags dato er Vegard Iversen k,ongen av svigermødres drømmer og kler det.

Råkkfolkscore: 8/10

Låta er ute Fredag 22. September

Om du vil se Vegard Iversen spille denne hos oss akustisk trykker du HER!