Kategorier
Anmeldelser

Påls Butikk – Hårball (del 1 & del 2)

Påls Butikk er tilbake med en låt denne måneden også! For dem som ikke har fått det med seg har de valgt å gi ut en låt i måneden ut året og tilslutt kommer hele skiva. Mer om dette når vi får hele sjappa på besøk igjen om ikke så altfor lenge!

«Hårball (del 1 & del 2)» begynner ambisiøst med en lang intro som setter en fet og mystisk stemning samtidig som det har godt driv. i hele 2 minutter trøkkes det. Og det er kanon. Så kommer det en u-sving. Ett nytt mer koselig riff setter igang og skifter stemning. Undertegnede antar at det er her «del 2» begynner. Nå låter det «erketypisk» Påls Butikk med den distinktivte «berg og dalbane» vokalstilen til vokalist Mats Larsen som her får det til å passe kanon uten å bli for mye.  Det driver godt men kjennes litt for trygt ut i henhold til at den 2 minutters lange førstedelen av låta viste en litt annerledes side av bandet og man kanskje fikk følelsen av at «nå kommer det noe spesielt», men så kommer den u-svingen og resten av låta blir litt erketypisk for Pål og hans Butikk.  Men det som er fint er at de faktisk har noe som undertegnede anser som erketypisk. Påls Butikk har ett solid sound, men her håpet man kanskje på en slags symbiose av det litt annerledes og det litt «typiske». Istedet blir det litt håndbrekk, fot på brems og kjøre trygt. Og de kjører trygt ut låta. En slags avslutning i samme ånd som starten kunne gitt låta en mer helhetslig følelse, men istedet stopper den litt brått og plutselig.

Låta er, som de andre låtene vi har hørt av gutta i år av høy kvalitet og med kanon lyd. Men her blir det da litt antiklimatisk. Gutta er så gode når de løper litt løpsk, og undertegnede kan se for seg at de lett kunne lagd en episk 8 minutters versjon av denne som hadde vært spektakulær, men problemet er at man får følelsen av at de vil, men ikke helt tør. Fordi alle som har hørt Påls Butikk vet de kan.

+ Kanon lyd

+ Fantastisk intro/førstedel

+ Stødig og balansert vokal

+ Gitararbeidet er som vanlig utsøkt

+ Bassen som slår inn 02:22 er rett og slett dritfet.

– Følelsen av å våge, men ikke våge helt. De begynner å ta det langt, men våger ikke gå hele veien.

– Brå slutt som gir en antiklimatisk følelse, her kunne de slengt på ei gitarsolo, ei vokalbridge, pumpa refrenget på nytt og kjørt ut en episk outro i samme bane som introen og hatt ett 7-8 minutters episk mesterstykke. Istedet blir det bråstopp.

Råkkfolkscore: 7/10

Låta er å få høre Fredag 22. sept der hvor Påls Butikk sin musikk vanligvis kan høres.