Kategorier
Anmeldelser

Odious Icon – «Clenched Fist» Og «Planet Of Immense Decay» (Singler)

To låter fra Odious Icon sin kommende skive har nå funnet sin vei ut på det allmektige internett. Låtene ligger som slags «forhåndslytt» på to hjemmesider, så her lønner det seg å hoppe inn på facebooksia til Odious Icon for å finne de lett fram.

Begge låtene er relativt brutale og rett på sak. Lite dansing rundt grøten. Litt som en mix av tidlig Sepultura, Cannibal corpse, ei klype Satyricon og ett snev av Slayer anno 2001.  Lyden på begge spor er meget bra, dog skarptromma kunne fått ei litta polering for å skli inn i miksen bittelitt bedre, men dette er ikke noe å henge seg opp i. Låtene er stort sett alltid i 6. gir og pøser på med enkelte små pauser for å trekke pusten litt. Det meste er relativt rett fram, men har en kanon energi, låter tight og driver godt. Men det er ikke fryktelig originalt. Riffene er punka på simplistisk vis, trommene er ganske forutsigbare og vokalen, stødig som den er , fungerer men låter ikke veldig unikt og mangler litt eget særpreg.  Men alt i alt er dette to kanonharde låter som, til tross for å ikke å ha funnet opp kruttet på nytt låter ganske fett og er overaskende enkelt å fordøye.

+ Fet og god lydproduksjon.

+ Bra trøkk og driv.

+ Velspilt.

+ Enkelt å fordøye, til tross for å være ekstremt.

– Skarpen kunne vært skrudd litt bedre inn i mixen.

– Litt uorginalt.

– Våger litt lite utenfor «4 flate og level 10» i karate. Selv bare noen litt snodige vendinger, overganger eller lek med tempo kunne skapt en litt mer original og kreativ feel på låtene.

– Vokalen er litt generisk til tross for at den fungerer.

Siden det er to låter får gutta 2 råkkfolkscores, til tross for at de har blitt vurdert litt samlet.

«Planet Of Immense Decay» –  Råkkfolkscore: 8/10

«Clenched Fist»- Råkkfolkscore: 7/10

For å høre låtene, sjekk ut linkene på wallen på Odious Icon sin facebookside! Eller vent til 27 oktober, da kommer hele skiva!