Kategorier
Hva Råkker Du Med?

Hva Råkker Du Med? Morten Rørvig Fra Exploding Head Syndrome

Hva Råkker Du Med?

Navn: Morten Rørvig

Band: Exploding Head Syndrome

Gitarer: Per dags dato har jeg vel slanka ned samlingen til 5 gitarer (Fender Telecaster Am std, Fender Blacktop Telecaster, Nebelung Riffmeister, Gibson Midtown Standard, Yamaha SA1200S). Min go-to gitar er den hvite Fender Telecasteren som jeg har modda en del. Den har fått en Mastery bro, bytta pup til Bare Knuckle Riff Raff, og slengt på noen locking tuners. Nylig kjøpte jeg både en Gibson Midtown Standard og en Yamaha SA1200S som begge låter knall, så kanskje jeg skal prøve å få skvist inn dem på neste gig.


Pedaler I Studio: Jeg bruker svært lite pedaler. Blir for det meste plug n’ play på meg. I studio slengte vi på en TS-9, og en reverb til lead partiene.

Pedaler Live: Som sagt så blir det for det meste plug n’ play, men på pedalbrettet mitt har jeg følgende: Tuner, Fat Rat, HOF reverb + trådløs receiver. Tuneren får kjørt seg, mens de andre pedalene blir mest til pynt. Hehe.

Amper: Min hovedamp er en 80-talls Marshall JCM 800. Pleier å kjøre preampen på full pupp. Er ikke allverdens med distortion men nok knekk til at det høres fett ut. Har også en Orange Rockerverb mkII, men vurderer å bytte ut denne. Kunne tenke meg å teste ut Mesa Rectifier (noen som vil bytte?).

 

Mest representativt opptak av Gitarlyd: Hmm, har vel strengt tatt ingenting av Marshallen som jeg bruker, men på World Crashes Down skiva brukte vi Orange Rockerverb mkI + TS-9. Synes det låter knall. Kan sjekke ut lyden på låta End Game.

https://www.youtube.com/watch?v=OCvrmHOvOoI

Siste kloke ord eller tips: Jeg har verken peiling på gitarer, amper eller pedaler. Vet hva jeg liker når jeg hører det. Har enda ikke funnet min perfekte amp, så jeg fortsetter å kjøpe/selge/bytte. Men av alle amper jeg har eid så har jeg alltid kommet tilbake til jcm’en. Fun fact: JCM’en kjøpte jeg av Råkkfolk Henning. Dette var vel verken kloke ord, ei heller tips.