Kategorier
Hva Råkker Du Med?

Hva Råkker Du Med? Jens Andreas Storaker Fra Day Of The Jackalope

Foto: Espen Krøll

Hva Råkker Du Med?

Navn:
Jens Andreas Storaker

Band:
Day of the Jackalope

Gitarer:
Til Day of the Jackalope bruker jeg en Gibson Les Paul Standard 60’s neck honey burst fra 2006 med et 0.10-strengsett. Standard oppsett. Sammen med Orange-ampen låter det krutt! Ellers klimprer jeg på en Fender Stratocaster Highway One HHS og en akustisk Cort Earth 100 NAT.

Processed with VSCO with m3 preset

Til plekter bruker jeg Jim Dunlop Nylon 0.88. Det er skikkelig tynt, noe som gjør det lettere å få frem dynamikk i partier med lavt volum. Samtidig kan man hamre løs på strengene uten å være redd for at det brekker, så det funker knall til riffing og soloer også.

Pedaler I Studio:
Pedaler er nam. Jeg bruker tilnærmet samme setup på pedaler i studio som live for å få den samme tonen og feelingen. Dette er de faste pedalene på brettet nå om dagen.

Park Fuzz Sound
Malekko Analog Phaser
Keeley Modded Blues Driver BD-2
Line 6 DL4
Digitech Drop D
Stonefly Effects Grizzly Fuzz
Cry Baby Wah
Fender ABY Split Pedal
TC Electronic Polytune 2
Voodoo Lab Pedal Power 2+

Pedaler Live:
Samme oppsett som i studio. Det er latterlig gøy å leke seg med pedaler for å se hva man kan få ut av det, og alle pedalene på brettet blir brukt i løpet av en konsert. Jeg elsker forøvrig kombinasjonen med phaser og delaypedal, som jeg bruker mye samtidig. Spaaace!

Ellers bruker jeg nesten alltid kun amp-lyd som grunntone på vers, uten pedaler. Orangen låter så fett i seg selv. Så blir pedaler brukt til boosting og «fargelegging» på refrenger, soloer, jallapartier, space-outs osv. Keeley-pedalen brukes som ren boost-pedal på refrenger. Digitech Drop D brukes foreløpig kun som oktavpedal.

Amper:
Orange OR50
Orange PPC412 Compact Cab

Elsker lyden av denne ampen. Punchy, rett i fleisen, med god 70-tallsvibb. Midt i blinken for min smak.
På livejobber liker jeg å splitte signalet med en Vox AC30 når det er tilgjengelig som backline. Da får jeg brettet ut lydbildet enda litt mer. Dette gjør jeg gjennom Fender-splitpedalen, som står fast på brettet.

Mest representativt opptak av Gitarlyd:
Tjaaaa, kanskje «Spite»? Den inneholder i hvert fall et stort spekter av lydene jeg bruker.

Siste kloke ord eller tips:
Husk plektere og ekstra strenger!