Kategorier
Anmeldelser

Simen Loe – Neighborhood (Singel)

Simen Loe er tidvis mæget nære Mark Lanegan.

Og det er kult. MED MINDRE stemmen hans er fryktelig tilgjort. Noe undertegnede har vanskeligheter for å tro. Vi i Råkkfolk får ta en prat med han en gang og høre hvordan stemmen hans låter til vanlig. «Men hvorfor er dette viktig, så lenge det låter kult?». I enkelte tilfeller er dette riktig, men se for deg om Mark Lanegan ikke hadde hatt litt naturlig whiskeystemme, om han hadde hatt stemmen til Jack White eller bare en generelt tynn stemme? Hadde det ikke vært snodig? Kjentes falskt og kunstig ut på ett vis? For noen er dette viktig, for noen betyr dette ingenting, men det kan være lurt å huske når man «finner stemmen sin». Men nok om det.. Undertegnede tror på stemmen til Herr Loe.

Åssen er låta «Neighborhood» da? Produksjonen er fint, men litt tung på bånnfrekvensene. Følelsene av at noen har sagt «mer bånn» på trommene er meget tilstede. Vokalen er meget god og litt i samme land som tidligere nevnte Mark Lanegan og Nick Cave bare litt «renere» med litt mindre whiskey i røsten.  Hadde han sunget på norsk skulle Herr Loe fått ei litta påpakning på stemte s’er også, men ettersom han synger på engelsk og undertegnede ikke har helt oversikt over reglene for stemte S’er i engelsk, skal han få slippe å få tyn på Z’er og S’er.

Alt i alt er dette en fin låt som etter ett par lytt setter seg ganske fint på hjernebarken takket være ett enkelt refreng, solid gitarspill,vakkert og smått minimalistisk pianospill.

+ Fin, dog litt bunntung produksjon. Kunne vært litt klarere. Vokalen ligger fryktelig oppå miksen istedetfor inni. Det instrumentale og koringene er godt blandet. Hovedvokalen ligger litt mer oppå miksen enn den trenger. Men det fungerer.

+ Vokalen er god.

+ Gitarmelodiene er gode og tilføyer låta mye dybde.

+ Pianoet er smakfullt og velbalansert.

– Trommelyden er låtas svakeste ledd. buldrer for mye og bass, samt skarptromma kler ikke helt resten av miksen.

Råkkfolkscore: 7,5/10

Låta er ute Fredag 13.10.17.