Kategorier
Anmeldelser

The Regent – Political Fiction (Album)

The Regent leverer ganske seriøs punk anno 2000-2005 på debutskiva si «Political Fiction».

Når undertegnede skriver seriøs, så mener jeg seriøs. Lite humor å spore her, de har mye å si. Nesten så mye at det blir i overkant. Dette kan jo høres litt rart ut, men den typen punken de har lagt seg på  er jo ofte litt assosiert med ett snev av humor og «det å ha gøy». Ihvertfall iblandt. Så blandinga av knallharde politiske tanker, ideer og meninger og det tidlig 2000-talls partypunksoundet ala NOFX og tildels Millencolin blir tidvis litt tungtrådd. «Kan man ikke ta en pause med all denne misnøya og ha en låt eller to om noe litt mer lystig?». Selvfølgelig er jo dette subjektivt, men her jeg sitter som lytter blir det litt for gravalvorlig. En hel skive med klaging om «systemet» er småtrått.

MEN! Skiva er meget velspilt og det låter helt panser. Produksjon, miks og låtene er sterke. De mangler ett par prosent på catchy vokalrefreng, men det er ikke bare bare å få lagd ett refreng som setter seg på hjernen. Riffene er ikke fryktelig nyskapende, men fungerer godt og har nok små-detaljer til å ikke bli fryktelig kjedelig.  Albumets desiderte høydepunkt er låta «Fat Cats» som har litt hardcorepreg. Det kler dem godt. Det sniker seg inn i flere låter også, men i «Fat Cats» smeller det best. Vokalen er meget stødig men er også en veldig generisk punkevokal. Stort sett ett leie, en styrke og en følelse i stemmen. Litt mer aggresjon i stemmen tidvis hadde kunne løftet det litt mer dynamisk.  Ett ekstra gir. Litt mer gi faen og litt mindre låte «fint».

Selvom det ikke ble helt innertier denne gang, så er vi spente på hva gutta gjør videre.

+ Kanon produksjon og miks. Låter ekstremt sjanger-rent.

+ Meget velspilt.

+ «Fat Cats»

– Smått generisk vokal, riff og strukturer som fungerer godt, men kunne vært litt mer dynamisk og kreativt.

– Litt tung tematikk igjennom så og si hele skiva. Litt tunge temaer med halvveis lystig musikalsk bakteppe, som igjen leder til tidvis snodige kontraster.

– Mer aggresjonsvariasjon i vokal tidvis hadde vært fint. Vokalen føles helt lik ut i store deler av skiva.

Råkkfolkscore: 6,5/10

«Political Fiction» er ute 13. Oktober!