Kategorier
Anmeldelser

Kings Of The Valley – Kings Of The Valley (EP)

Kings Of The Valley kanaliserer 70-tallet på sin debut-EP..

Groovey 70-talls rock med episk tilsnitt og snev av stonerrock i samme gate som Motorpsycho. Mer beskrivende forklaring har ikke undertegnede. Det er meget stødig og fullt av litt Queens of the stone age-triks. 1:07 av «Wake Up» er helt identisk 5:07 av QOTSA’s «The Blood Is Love».  «Wake Up» er generelt lik på flere måter som tidligere nevnt QOTSA låt. Her må de tråkke forsiktig i fremtiden. Dette låter ikke tilfeldig.

At gutta kan spille er det ikke tvil om der det dundrer og freser og groover igjennom nesten 20 minutter spredd uttover 3 låter. Orgelarbeidet er fantastisk og er det perfektet krydderet mange band mangler. Er man glad i 70-talls rock, faller nok minst 2 av 3 av låtene i smak hos de aller fleste.

+ Velspilt..

+ Tidvis episk og storslagent. Dynamisk gode.

+ Kul produksjon med en god sent 60 til sen 70-talls sound.

+ Rotosphere kjennes ut som en episk jam. Lukter Motorpsycho lang vei… på en god måte.

– Litt i overkant med effekt på vokal hele veien.

– «Wake Up» stjeler for mye epler fra samme tre. Blir en litt småkvalm låt med tanke på hvor mye i den som det høres ut som de har stjålet direkte fra Queens Of The Stone Age sin «The Blood Is Love». Og når bandnavnet er Kings Of The Valley, som ikke er så fryktelig langt unna Queens Of The Stone Age, blir dette direkte flaut og er lett å gjennomskue. Og når 1/3 av en EP kjennes litt slik ut, gjør det mye med førsteinntrykket.

Råkkfolkscore: 7,5/10