Kategorier
Anmeldelser

Skånnråkk -Cuz I´m A Man (Singel)

«Cuz I´m a man er første låt ut fra vår nye plate LSD på SFO. Den omhandler den moderne mannens kamp for å finne plass i et samfunn hvor mannens rolle ikke lenger er like definert.» står det i mailen vi har fått fra gutta i Skånnråkk.

Låta  driver kanongodt fra første stund, det er tight og soundet er tjukt. Her kan man høre mye Clutch-inspirasjon bare med en noe svakere og litt tilgjordt vokal som igrunn har sine sterkeste øyeblikk når stemmen vrenger seg over ordentlig og  grenser mot en slags hardcorevokal med ekstra hår på brøstet. Men i sine «Neil Fallon»-kopierende øyeblikk låter det litt for mye som om man bare prøver veldig hardt å synge tøft, men så blir det bare småharry.

Det instrumentale er det sterkeste her og miksen, til tross for å ikke ha verdens beste trommelyd fungerer godt. Litt mer chunky skarptromme og mer «thunk» i basstromma hadde gjordt mye for å heve helheten.

Teksten blir desverre låtende ganske småharry. Ironien, om den er der(?), kommer ikke helt godt nok fram til at man kan trekke på smilebåndet heller.

Alt i alt så er dette en låt som viser til mye potensiale og det sår ingen tvil om at gutta kan spille.. Men vokalen og teksten og eventuelt den manglende ironiske distansen trekker litt ned. Vi er spent på mer!

+ Feit lyd på det meste, lydbildet er saftig.

+ Velspilt.

+ Tight.

– Vokalen viser positive tegn med særpreg, men blir for det meste en smådårlig Neil Fallon imitasjon.

– Daff skarptrommelyd.

– Harry tekst uten nok klar ironisk distanse eller tegn til humor.

Råkkfolkscore: 6/10