Kategorier
Anmeldelser

Yodude/Heybro – Mer & Erik 1 (2-Spors Singel)

Yodude/Heybro har nå sluppet 2 mæææget forskjellige låter. En ordentlig skranglebluesrocker ved navn «Erik 1» og en følsom jævel ved navn «Mer».

Oki, vi begynner med «Erik 1». Med en herlig fuzzete gitar ledes vi inn i en groovey låt med en utrolig sjarmerende vibe og produksjon som får dansefoten til å gå og hodet til å vugge.  De to stjernene i låta blir selve produksjonen med smådristige panoreringsvalg og herlig skranglebalanse. Og den andre stjernen blir beskrivelsen av karakteren «Erik». Vokalen leverer teksten meget sterkt.

«Mer» blir er roligere affære som muligens kunne vært litt småflat om man hadde tatt vekk det fabelaktige orgelet. Orgelet pakker låta inn ett teppe som skaper en varme og stemning som låta hadde blitt betraktlig redusert av om det ikke var der. Låta har en lang fadeout som gir låta en litt uferdig følelse. Her burde de ikke vært redd for å «Pink Floyde» litt. Ett ekstra parti, en litt halvepisk gitarsolo, litt psykedelia…noe som helst omtrent.. fordi at i det man kommer ordentlig inn i låta, så kjennes den ut som den er over.. Litt som en ide man ikke helt gadd å gjøre ferdig.

Utgivelsen vil få en samlet score og vurdering.

+ Sjarmerende, kul og herlig skranglete produksjon med ekstremt god vokallyd.

+ Velspilt.

+ Kreativt innenfor særdeles kjente musikalske rammer.

+ Mæææget god vokal.

+ Godt orgelærbe.

– «Mer» har en litt uferdig følelse ved seg. Det burde vært mer….i «Mer».

Råkkfolkscore: 7,5/10