Kategorier
Anmeldelser

Påls Butikk – Sikkert Ikke Dumt (Singel)

«Sikkert ikke dumt» å gå litt bananas iblandt.

Gutta i Påls Butikk har hatt ei litta tendens til å safe litt og ikke våge å gå helt bananas, men det har aldri vært tvil om at om de hadde hatt lyst,  så kunne de gjordt det.  Nå har de gjordt det. Og fader steike så gøy a gitt.  Låta drar igang som ei litt Foo Fighters-aktig låt.  Foo Fighters går ofte igjen som en referanse når undertegnede anmelder gutta, det er den aller klareste referansen i henhold til strukturer og hvor «hardt» de spiller, sound og pop-sensibiliteten de har lagt seg på. Og det er kledelig. Men som Foo Fighters sjæl ligger det tidvis litt plankekjørelåter her og der. Dette er strukturelt også en litt plankekjørende affære, men her er det dynamiske løfta opp til ett mye høyere nivå enn tidligere nevnt dadrockband.

Ett slags megacatchy blæztbeatparti gir låta ett adrenalinskudd i armen ett par av låtene til Påls butikk tidligere har manglet. Ikke det at noen av de tidligere låtene har trengt akkurat blæztbeats, men følelsen av å gi faen og gå litt bananas, ta folk på senga og eksperimentere utenfor det litt forutsigbare er herlig å høre. Det er som om Butikken til Pål har fått nypussa vinduer. Det gir også kreative plusspoeng.

Undertegnede har tidligere nevnt: «Følelsen av å våge, men ikke våge helt. De begynner å ta det langt, men våger ikke gå hele veien.»

Denne gangen har de våget godt. Kudos.

+ Lyden er kul og god.

+ Velspilt.

+ Det intense blæztbeatpartiet presterer å være catchy og knallhardt på en gang.

+ Føles mindre trygt… Og det er svært kledelig og låter friskere kreativt.

– Vokalen er i det samme lyse registeret som det ofte er og er helt, helt, helt på kanten til å bli off på bridge-partiet. Følelsen av at alle de fleste av låtene til Påls butikk har den «samme type» vokal og vokale teknikker og triks begynner å skinne igjennom. Her kan man kanskje begynne å tenke på litt variasjon i fremtiden. Ett helt album i ett små anstrengt høyt register kan bli litt mye.

Råkkfolkscore: 8,5/10