Kategorier
Hva Råkker Du Med?

Hva Råkker Du Med? Martin Andersen Dybdal Fra HJELP

Navn:
Martin Andersen Dybdal

Band:
HJELP

Gitarer:
De jeg bruker live er min trofaste Fender American Standard Telecaster, og en splitter lik en som backup. Jeg er en fender-fyr, så jeg har også flere Telecastere, en Duo-Sonic, en strat, og kanskje det mest spennende, en Fender American Offset Telecaster.
Annet enn Fender så har jeg også tre stk Danelectro DC59′, og alt for mange flere, men verdt å nevne er gode gamle Epiphone Les Paul Standard som var min første skikkelige gitar.

Pedaler i studio:
Prøver så godt jeg kan å fange det samme lydbildet som jeg bruker live, så det samme pedalbrettet jeg bruker live blir flittig brukt når vi spiller inn. Mesteparten av sounden min ligger også i vrengen fra vox’en.
Annet enn det så blir det det som låter kulest av de 20-30 pedalene jeg har.

Pedaler live:
Live så bruker jeg 6 pedaler trykket sammen på ett relativt lite brett sammen med tuner, strømforsyning og trådløs mottaker. Karmaen som er først i chainen etter tuneren står konstant på, og blir brukt mer eller mindre som en preamp.
Neste er Møller 2, som lager all mainlyden min. For gitarsoloer eller hooks som trenger litt mer enn bare boost så brukes Vulturen, som låter dritfett! Hårete Fuzz i FZ-5 fra Boss(JA, begge knottene står på 11). Hall of Fame Mini for svææær klang.
Og Replay box, som er en digital delay jeg egentlig bare bruker til hakke-effekter og støy. Alt drives av en FuelTank Chameleon. Polytune for stemming, og Line 6 Relay for null snubling.

(Chain: Line6 Relay_Tuner_Karma Boost_T-REX Møller2_T-REX Vulture_BOSS FZ-5 Fuzz_HOF_T-REX Replay Box.)

Amper:
Vox AC30. Aller helst to stk i stereo om jeg kan. Jeg eier to stykker, men de er for tunge til at jeg klare å forsvare det å ha begge med på gigs. Derfor så har jeg en i øvingslokalet og en hjemme.
Har også den gode gamle Line 6 Spider IV’en min ennå(<3 <3 <3) som forøvrig går for og være verdens beste amp. (Rart med det, men den blir sjeldent brukt.)

Processed with VSCO with t1 preset

Mest representativt opptak av gitarlyd:
Her har jeg snekret sammen en liten playlist over mine lyder som jeg bruker per i dag, samt ett par av låtene våre.

Siste kloke ord eller tips:
Gjør det du syns låter fett, spill masse gigs, skru opp, bytt strenger mer enn en gang i året, ikke ta fooor mange øl før konsert, og ikke fis i bandbilen. Det er visst dårlig stemining har jeg hørt.
Angående dette å spille i band, så husk at det som er (burde være) viktigst ALLTID, er å ha det gøy med det man holder på med.

Neste show:
Vi spiller på Betong sammen med verdens beste venner i bandet brenn. den 17.11!

https://www.facebook.com/events/1519143571484079/