Kategorier
Anmeldelser

Daufødt – Nedover (Singel)

«Nedover» er en låt som låter litt Kvelertak og litt Turboneger. Mest Kvelertak.  Produksjonen og miksen her er ikke særlig å skryte av og trekker låta betraktlig nedover (see what I did there?).  Men drivet i låta er bra, det er helt ok spilt, dog det tidvis er sure gitarer. Vokalen er intens og holder en god nerve igjennom hele låta.

Vi se at på Spotify står det: Nedover (Single version), så her er det håp for bedre lyd når ett eventuelt album kommer. Eller så er låta bare for folk som er single.

+ Vokalen er kul og intens.

+ Ok spilt, litt minus på gitarfronten, men driven er god og intakt hele veien.

+ Catchy.

– Tidvis knallsure gitarer.

– En flat og livløs miks uten punch, pomp eller prakt. Det er synd fordi at man hører at råmateriale er helt kurrant og hadde uten tvil vært mulig å få gjordt en mye, mye bedre jobb med. Det er rett og slett kjipt at en dårlig miks kan ødelegge så til de grader. Låta blir liggende igjen som en ballong uten luft.

– Gutta må ikke stjele fullt så mye Kvelertak-triks i spillinga si. Det er svært gjennomskuelig.

Råkkfolkscore: 4,5/10