Kategorier
Anmeldelser

Påls Butikk – Gnist (Singel)

Da har vi straks kommet til veis ende av Påls Butikk sin singel-O-rama 2017. På fredag kommer den siste singelen i år: «Gnist».

«Gnist» viser fram Påls Butikk sin mer eksperimentelle og mindre P4 vennlige side. Og det er her undertegnede liker kara aller best. Her viser de fram at de kan traktere mye mer en 4 flate og høres lekne og småprogga ut. Dette er deilig. Vokalist Mats pusher også en meget velbalansert attitude igjennom hele låta som er meget smakfull. Aldri for sinna, aldri for snill. Teksten og vokallinjene er catchy og kule. Noe av det bedre fra Mats. Balansen mellom «mye» tekst og det å  holde det i sjakk uten at det blir for mye eller rotete er en kunst. Her er det meget godt gjennomført.

Det instrumentale er meget på stell og meget stødig. Frekke gitarer, harde og trygge trommer og en herlig tight bass holder den samme gode standarden som Påls Butikk har levert hele året.

Låta har også ett herlig frekt nikk (om det er bevisst eller ei) til War Pigs av Black Sabbath(5:43) med en enkel gitar som gir en liten 70’talls pust i bakken før ett catchy uptempo refreng slår inn.

Alt i alt en av de mer stødige, sammenhengende og kreative låtene fra Påls Butikk i år. Den beste undertegnede har hørt iår fra dem.

+ Miksen og produksjonen er kul og god.

+ En av Påls Butikk best gjennomarbeidet vokalspor. Stødig, lekent og balansert.

+ Herlig nikk til «War Pigs»

+ Velspilt og lekent.

+ Catchy og eksplosivt refreng.

+ Utsøkt trommearbeid.

– Tidvis litt småsurt i refrenget på de høyeste vokaltonene.

Råkkfolkscore: 9/10