Kategorier
Anmeldelser

The Last Man – Redshift (EP)

Tool-ish. A Perfect Circle-ish. Med Disturbed-vokal.

The Last Man sin Ep «Redshift» er meget godt spilt og gjennomført. Problemene kommer litt i detaljene. At vrenggitarene ikke holder mål i forhold til cleangitarene og ikke får til nok trøkk når de setter inn blir antiklimatisk. Burde nok har tatt ett par ekstra lag gitar her. At trommene høres i overkant kompimert ut og på kanten til å låte trigga er litt sjeleløst.  Disse tingene får miksen til å høres litt billig og flat ut.

Vokalen sliter litt med å låte litt for påtatt der vokalisten ligger mellom David Draiman (Disturbed) og Eddie Vedder (Pearl Jam). To vokalister som i utgangspunktet ikke er for alle.

At alle tre låtene ligger i ganske samme ballpark i henhold til BPM gjør at man ikke helt får noe inntrykk av bredden til musikerne i bandet. Det blir 3 låter som er litt i samme gata hele veien. Ikke at det nødvendigvis ikke er noe pes. Men det blir mye samme stemning, samme dynamikk og samme feel på alt. Så om man kanskje ikke likte låt 1 så godt, så er det ikke så mye mer å hente i låt 2 om man håper på noe veldig annerledes.

+ Velspilt.

+ Produksjonen er kul, dog ikke helt veljustert.

+ Melodiøst.

+ Stemningsfullt, dog den samme hele veien.

– Miksen lider litt av tidligere nevnte ting. Ikke langt unna av å være ganske god, men antiklimatiske vrenggitarer og sjeleløse trommer som kunne vært programmerte trekker ned.

– Vokalen er ikke for alle og lite dynamisk.

– Lite variert feel og stemning.

– Kjennes ut som 3 altfor like låter. Får ikke vist frem bredden de eventuelt har. Om ikke dette er det de har. Undertegnede vet ikke.

Råkkfolkscore: 5,5/10