Kategorier
Anmeldelser

brenn. – Custom Girl (Singel)

brenn. leverer med den nye singelen «Custom Girl» sukkersøt poprock med godt driv som dessverre faller litt flatt med en mild desperasjon etter å være catchy, småtynn tekst og småklein måte å synge på norsk for så å synge refrenget på engelsk. Lyden er veldig god på en P3-radio type måte og produksjonen er god. Det oser by:Larm og Øya av låta. Vokalinjene er gode, men uten at selve vokalisten har spesielt mye særpreg. Erketypisk norsk indievokal som har vært i vinden de siste årene.

På tre minutter og tjue sekunder blir lytter servert ordet «Custom» eller «Kastøm» temmelig nøyaktig 45 ganger. Det er i overkant. Det er en balanse mellom å prøve å lage en låt som folk skal få på hjernen og få folk til å ikke ville høre ordet «Custom»/»Kastøm» igjen på flere måneder.

Det er riktig nok velspilt, dog man kan bli litt usikker om trommene er faktisk spilt, trigga eller programmert grunnet den ekstremt komprimmerte lyden. Det låter ekstremt popproduksjon. Og det kler låta, men stripper vekk all følelse av at de hevder å være en type garagerock.

Alt i alt blir det liksom bare helt greit. Som bakgrunnsus på radioen.

+ God produksjon.

+ God miks.

+ Stødige melodilinjer.

+ Gode vers.

– Overdreven bruk av ordet «Custom»/»Kastøm».

– I presseskriv og på facebook brukes ordet «Garage-rock». Det gjelder ikke her.

– Kjennes ut som duoen prøver for hardt å få en hit på P3 fremfor å lage noe med litt dybde. Det kjennes litt hult.

– Teksten låter kult, men gir lite. Hva handler egentlig låta om? Er det ikke så farlig så lenge man bare vil være catchy?

– Småklein blanding av norsk og engelsk i noe som kjennes ut som det er designet kun for bred appell.

Råkkfolkscore: 6/10

Låta kommer 12. Januar.