Kategorier
Anmeldelser

Few Dollars More – Man In Doubt (Singel)

Few Dollars More ruller videre på 70’s rocken med stødig låt-skriving og lite nyskapning. Men det er greit. Bare se på de ubestridte festivalkongene «Rival Sons».

«Man In Doubt» er en groovey låt som kjennes ut som den trygt kunne vært spilt inn 5-10 bpm raskere. Den kjennes litt tung og seig ut. Litt sluggish. Men kanskje det var tanken. Men hadde den vært noe raskere hadde hodet trolig gynget mer.

Refrenget er meget solid og catchy som fy, og selvom alt er godt gjennomarbeidet og velspilt så er det refrenghooket som virkelig er det sterkeste med låta. Den har mild allsangfeel.

Miksen er kanon og meget passende.

Gitarene låter bra dog gitarlyden kanskje kjennes i overkant trygg ut. Der tidligere nevnt «Rival Sons» våger å strekke seg ut med litt oktaveffekter og fuzz så låter gitaren i «Man In Doubt» som tidligere nevnt i overkant trygg ut. Og om man spiller litt retro-basert rock, så er det en frisk pust med litt unike gitarlyder. Her må man våge for å vinne. Eller risikere at det blir litt kjedelig og for konvensjonelt. Om ikke bare i soloen.

Vokalen er meget god når låta kommer igang, dog starten kjennes litt tannløs ut. Vokalisten har guffe i stemmen sin, burde kanskje vurdert å dratt på mer i introen, det er det eneste stedet i låta som kjennes ut som vokalen er litt halvhjerta. Og det er førsteinntrykket i låta.

Alt i alt en groovey låt med kanon refreng.

+ Miksen er meget god. Passer som hånd i hanske.

+ Velspilt.

+ Vokalen er meget sterk.

+ Fantastisk lyd i basstromma.

+ Solid og catchy refreng.

– Noe konvensjonell og «trygg» gitarlyd. Noen vil kalle det kjedelig, andre vil kalle det bra og passende. Men «jævla fet gitarlyd» sier nok ikke så mange.

– Låta kjennes bittelitt seig. Hindrer at hodet nikker og gynginga kommer ordentlig frem i undertegnede.

– Vokalinnsatsen på introen kjennes halvhjerta ut.

Råkkfolkscore: 7/10