Kategorier
Anmeldelser

Barren Womb – Old Money/New Lows

Barren Womb leverer mye for mange på eksepsjonelt vis.

Som ei blandings av Melvins, Death From Above 1979, Royal Blood og Årabrot leverer Barren Womb en meget solid skive med alternativ rock/metal. Hver låt har en distinkt egen sound og flow og man får ingen følelse av gjentatte formulaer. Det er kreativt, knallhardt og til stadighet overaskende.

Lydbildet ligger litt i sjiktet «velpolert garagerock», bare med mer bånn. Det låter ekstremt kledelig og her er det gjordt en meget god jobb med å skape en solid sound. Trommelyden låter også ganske unikt. Det er uvisst om det ligger i stemminga, miksen eller selve settet, men tommene låter ganske spesielt. Dette blir nok en smakssak for mange. Det låter også som om det brukt mye av rom-mikrofonene i miksen. Altså lyden av selve rommet hvor trommene er spilt. Smått Steve Albini tendenser om man tenker på Nirvana’s In Utero. Undertegnede liker.

Det undertegnede til stadighet tenker er at man ikke aner hva som kommer når ett spor ender og neste skal begynne. Denne uforutsigbarheten er kjærkommen og viser til Barren Wombs solide kreativitet.

Vokalene skifter rundt og viser god variasjon, riffene er varierte og trommene er meget stødig. Dette er godt kreativt håndverk.

Alt i alt er dette en skive alle må prøve seg på i år. Uten tvil ett album som kommer til å være på «best of» lister på slutten av året. Det er solid, kreativt, catchy og meget gjennomført.

+ Kult lydbilde, god miks og produksjon.

+ Kreativt.

+ Deilig uforutsigbarhet.

+ Vokalene er sterke i de ulike variantene de blir fremlagt.

+ Velspilt.

+ Inneholder nok noe for alle. Vanskelig å kunne ekskludere Barren Womb totalt. De gjør nok noe du liker.

– Kanskje i overkant høy hi-hat til tider.

Råkkfolkscore: 9/10