Kategorier
Anmeldelser

Few Dollars More – Wake Up (Album)

La oss være ærlige. Likeru ikke 70-talls revivalrock, så liker du nok ikke detta.

Men. Liker du 70-talls revivalrock, så passer detta nok rett i gata for deg. Alle tropene fra klassiske band som Led Zeppelin og relativt populære nykomlinger de siste 10 åra som foreksempel Rival Sons er til stede. Mest sistnevnte. Tekstene, riffene, trommene, bassen. Alt er nøye og pertentlig gjennomført. Dessverre så er det ekstremt lite forsøk på å gjøre noe originalt eller utenfor kjente rammer. Så selvom det er gjennomført, betyr det ikke nødvendigvis at det er kreativt. Ingen kaller noen for ett mattegeni om man har en regelbok i hånda som man bruker aktivt til en hver tid.

Men er det dårlig om det ikke er kreativt?  Selvsagt ikke, dette er subjektivt. Few Dollars More leverer jo kul revivalrock fra øverste hylle. Kvaliteten er høy og låtene groover, svinger og er meget velspilte. Vokalen er sterk dog mye av de samme vokaltriksene gjentar seg ofte og ofte ligger i samme leie. Men når såpass mange av låtene er midtempo groovere kan det bli utfordrende å variere vokalen.

Produksjonen hever også skiva betraktig. Mye er gjordt for å få det til å låte autentisk og få riktig vibe. Dette er meget godt gjennomført.

Alt i alt sitter man igjen med en stødig og gjennomført skive som ikke leverer så mye originalitet, men fortsatt holder høy kvalitet.

+ Produksjon og miks er meget god.

+ Velspilt.

+ Viser bred kunnskap om 60-70 talls hardrock.

+ Mye stødige grooves.

+ Meget samspilt.

– Lite originalt.

– Den soniske identiteten til bandet er noe svekket når identiteten er såpass sterkt tjuvlånt fra Rival Sons.

– Noen gitarsoloer kunne kanskje hatt godt av ett take til.

– Vokalen kan høres litt ensformig ut etterhvert. Mye samme register og vrenglyd på vokalen. Dette står litt på låtene også.

– Mye midtempolåter. Gjør at flere av låtene høres like ut og skaper en litt småflat dynamikk. Savner litt mer utforsking av ulike tempoer og grooves.

Råkkfolkscore: 7,5/10