Kategorier
Anmeldelser

Beard Valley – Round Two (Album)

Beard Valley sin «Round Two» er en ok affære med enkelte små lysglimt i middelmådigheten.

De små lysglimtene er blandt annet: Vokal med tidvis god nerve, tidvis skremmende catchy og tidvis gode riff. Tidvis altså.

Resten blir desverre oppgulp fra mid 90’s og tidlig 2000’s grunge, powerpop og pop-punk uten spesielt mye nytt å tilføye. Gjennomført men fryktelig lite orginalt. Beard valley blir som en snodig krysning av Nirvana og Blink 182 og ett drøss andre band uten å være like catchy som sistnevnte og uten å være like dyp og full av nerve som sistnevnte. Det vil si. Ikke nok. Fordi, i ett par sekunder her og der treffer de.

Det absolutte lavmålet og det øyeblikket som virkelig understreker mangel på kreativitet er låta «Nanana». Seff har vi forståelse for at detta trolig er en køddelåt. Men at det høres ut som en klassisk Blink 182 køddelåt får en til å tenke på at de ikke klarer å lage køddelåter kreativt en gang.

Det skal sies at det er noen gode låter her også. «Hanging Over Your Head», «Look Surprised» og spesielt «Happy Ending» låter tålelig originalt og friske, men det holder ikke når det er ett helt album igjen som ikke helt treffer.

Gutta kan spille, nå må dem bare få litt kål på hva dem ønsker å spille, fordi det blir litt rotete og ubesluttsomt og får dermed ett album som låter litt rotete og ubesluttsomt.

+ Lyden er kanon. Miks og produksjon er mæget bra.

+ Velspilt.

+ Tidvis lysglimt.

+ «Hanging Over Your Head», «Happy Ending» og «Look Surprised» kjennes ut som de kunne vært sammen på en EP som hadde vært solid.

– For variabel kvalitet på vokal. Alt fra fantastisk til rotete og slurvete.

– Virker å slite med retning og prøver å gjøre for mye på en gang. Albumet blir en salig rotete blanding.

– Noe ukreativt og kjennes for mye ut som ting man har hørt før.

– Flere av låtene mangler en slags magi for å unngå å ikke høres ut som fyllstofflåter.

Råkkfolkscore: 5/10

 

Beard Valley – Round Two er å få hørt på bla spotify nu!