Kategorier
Anmeldelser

Veislakt – Øynene (Singel)

Hardt og catchy med punkvibe.

Veislakt sin nye singel «Øynene» ligger bla på spotify i to versjonene, en albumversjon og en radio edit. Vi tar utgangspunkt i albumversjonen (ca 2 min lengre).

Låta begynner med en kul melodiøs intro som har litt småkjedelig gitarsound.  Det låter mellomtynt og anonymt.  Dette er låtas svakhet. De noe halveise clean/mild overdrive gitarene. Når låta åpner seg og vrengen øker er gitarlyden betraktlig bedre. Dog denne låta kanskje hadde kledd ett litt mer skittent gitarsound enn den pure, rene, og smått generiske metallsoundet de har. Litt Orange amper og noen earthquaker vrengpedaler hadde gjordt susen.  Men det skal sies at generelt så er miksen og produksjonen kul.

Låta har har en slags følelse av punk i bånn, til tross for å være dominert av sludge og heavy riff uten spesielt sludgete lyd. Det låter stramt kult og catchy. Dette er den mest progressive låta undertegnede har hørt fra Veislakt og det er kledelig. Blandingen av det melodiøse og det ukompromissløse harde er kult og lett fordøyelig.

Alt i alt en fet låt fra ett band vi har hørt mye kult av.. De kommer visst med skive om ikke altfor lenge.. Undertegnede gleder seg.

+ Kul og enkel miks og produksjon

+ Velspilt

+ Solid blanding av catchy, melodiøst og knallhårdt

+ Vokalen er kul, tar ikke for mye plass og har en dialekt som kler å være aggressiv

+ Smått progressivt, kledelig.. Viser at de ikke er redd for å ta sjanser

– «Clean»-gitarene låter sjeleløse og platte

– Låta hadde kledd ett mer skittent gitarsound ala Melvins, tidlig Mastodon eller lignende.. Blir ganske streite og generiske metallgitarer

– Å legge ut en radio edit og en albumversjon på plattformer kjennes unødvendig ut. Den lange er mer enn bra nok.

Råkkfolkscore: 8/10