Kategorier
Alt Artikkel

Råkkfolk griller Kristoffer fra Klå’a festivalen litt…

Vi grilla Kristoffer Skjæringrud litt om helgens store punkebegivenhet…  KLÅ’A FESTIVALEN.
1. Hvorfor skal folk ta turen til Klå’a festivalen egentlig? 
Fordi dette er den mest idylliske DYI punk festivalen i Norge, om ikke i verden! Det er i hagen til Anton Ruud (kjent fra Anton Ruud i Terapi) der vi har bygget en scene og en quarterpipe for de som vil skate. Det må nevnes at pipen går rett ut i vannet. Vi er nemlig omringet av Harestuvannet! Må ikke glemme å nevne at vi har en helt sykt digg line-up i år med band som kommer fra hele landet for å spille gratis!
 
2. Erre no god mat å oppdrive?
Vi kjører BYOBBQ! Vi fyrer opp tønnegriller som det er liv i fra lunch til frokost neste morgen! Så ta med egen grillmat! I fjor kom en av naboene med en episk thaigryte som folk snakker om den dag i dag.
 
3. Kommer det til å være slitsomt mye forsinkelser og sånn?
Ja, det går vi inn for. Programmet sier at første band går på kl 13:00, men vi lover ingenting! Det har uansett ingenting å si, for du har virkelig lyst til å være her fra start til slutt!
 
4. Erre no bra sted å drite der som ikke er helt motbydelig?
I fjor bygde vi to dasser i skogen. Èn er dedikert til skløtter og èn til dudes. Den eneste forskjellen er at skløttedassen er en halvmeter dypere enn den andre. Det høres kanskje nasty ut, men tro meg, dette er bra greier. Ikke nasty i det hele tatt.
 
5. Hva blir det beste med årets festival?
Det er vel at Hugo Alvarstein, aka norges beste lydmann, styrer lyden i år som i fjor. Enten det, eller line-up’en. Men vi går også inn for et like bra nachpiel som i fjor der Anton finner frem kassegitaren idet vi hogger ned et tre som vi bruker som fyring hele natta. PK (kjent fra Father Son Picnic og merch-gutten til Zugly) hogget i fjor sitt første tre og vi går inn for at han skal få hogge sitt andre i år.
6. Ærre primært skatepunk og appellerer dere primært til punkere?
Klå’a startet i fjor som et alternativ til de som så seg nødt til å selge Tons of Rock dagspasset sitt, siden Blink-182 kansellerte sin konsert der. Så i fjor klarte vi, på tre uker, å booke 11 skatepunk/pop-punk band. I år er det mye av det samme, men vi har i tillegg slengt inn et par hardcoreband, som Korrupt og Exploding Head Syndrome. Vi er en festival for alle, og tenker at de som har lyst til å komme skal komme. Vi er bare det vi er, og det er en gjeng dudes og dudettes som vil ha en god gammeldags hagefest med bra folk og bra musikk.
7. Er det jævla dyrt?
Nei, det er dritbillig! 200kr + et par pils til banda. Alle banda spiller gratis, men vi vil gjerne at de skal få lov å sjenke seg uten å måtte betale for det, så de som vil sponse artistene tar med seg noen øl som vi legger i en skattekiste som artistene kan forsyne seg av hele dagen. Og siden det er BYOB og BYOBBQ, så tror jeg ikke du klarer å finne en billigere festival.
 
8. Det stod i presseskrivet at det er siste gang festivalen arrangeres…hvorfor det?
Hehe, dette skulle jo egentlig være en hemmelighet som skulle offentliggjøres under festivalen, men siden dere er Råkkfolk, så er det kanskje greit å si noe om det nå. Uten å avsløre for mye så starter vi en ny festival på ny location på Harestua neste år. Det blir et helt nytt konsept i en mer hardcorebasert retningKlå’a vil forbli et godt minne for de få som fikk muligheten til å komme.
 
9. Hvorfor er ikke Råkkfolk invitert for å lage fjas?
Greia med Klå’a er at vi bare har satt av tre-fire uker til å arangere det, så det å invitere Råkkfolk har vi, selv om det har vært i planene, rett og slett ikke rukket å spørre dere omMen vi vil ha dere der, så her er tre billetter og det hadde vært kjempekult om dere f.eks ville gjort et par intervjuer med noen av banda! 
 
10. Når er detta haraballet a?
Det er nå på lørdag! Første band går på kl 13.
 
11. Hvor er detta stedet og hvordan kommer man seg dit?
Harestua er ca 45 min med tog fra Oslo S. Det går også tog fra Tøyen stasjon, hvis det skulle passe bedre. Det er naturligvis også mulig å kjøre dit, men vi har ikke ekstremt masse parkeringsmuligheter. Når det er sagt så går det å parkere på en skole ca 7-800 meter unna.
 
12. Kommer Dave Mustaine?
Har hørt at han er Jehovas Vitner, så det kan hende han kommer for å få 100 raske konvertitter i form av norske punks. Vi skal prøve å stoppe ham ved inngangen!
 
13. Kommer noen til å schpelle no gammal Saxon ell?
Tons of Rock er i Halden.
 
14. Har dere en bra løsning om det begynner å regne ell?
Vi er Klå’a (..På Fittaøyafestivalen – som den faktisk heter), ikke Øyafestivalenså det er lov med paraply.
 
15. Ærre mulig å få kjøpt Eric’s favorittdrink Heroin & Vann?
BYOH&V
Facebookevent hvor du finner alt av info og linker til billetter og alt sånn: https://www.facebook.com/events/142099589709791/
GOD FESTIVAL!