Kategorier
Anmeldelser

The Wheel – 2nd & 10 (Album)

Grunge-Zeppelin med 80’s feel…

Når undertegnede sier «80’s feel» så er det grunnet litt riff, men primært hvordan The Wheel på mange av låtene åpner opp låtene med «milde» refreng etter barske vers i kjent stil som mange 80’talls hardrocklåter. Dette er ett triks de kanskje bruker i overkant.  Man lukter det komme rundt svingen og gjør at låtene ofte blir litt forutsigbare. Men til tross for en viss forutsigbarhet på refrengfronten leverer The Wheel en høy prosentdel helfrekke riff, stødige vokalprestasjoner, skitne og gode gitarsoloer og ett høyt musikalsk snitt. Trommeslageren er særdeles god til å spille for låta.

The Wheel ligger som sagt å slurer i en slags blanding av 90-talls tung grunge ala Alice In Chains og Soundgarden med lekenheten til Led Zeppelin og en litt oppløftende og lett 80-talls hardrock-vibe som sender tankene tydelig mot Van Halen.

Skiva har ett lite dupp i midten av skiva hvor man føler at attituden og trøkket visner hen noe. Tre-spannet «This Low» (Ballade), «Hey You»(noe forglemmelig Van Halen-ish gla’låt) og «Sister»(Kasse-ballade) drar helheten noe ned og hadde kanskje kommet bedre ut av det i en annen rekkefølge eller plassering på skiva. Etter disse tre bruker man litt tid på å komme tilbake igjen. Med «7th Wonder» kjennes det ut som man er på ett riktig godt spor igjen, men da er skiva nesten i mål. Låtplassering på ett album er viktig.

Alt i alt er det en stødig og velutført skive med høyt snitt til tross for en viss refrengforutsigbarhet og at undertegnede mener låtrekkefølgen kanskje kunne vært porsjonert noe bedre.

+ Miks og produksjon er kanon.

+ Riffs for days.

+ Mææget stødige trommer.

+ Høyt musikalsk nivå.  Alle spiller stødig og med sikkerhet.

+ Tidvis veldig lekent.

+ Smakfull bruk av synther og keys.

+ Kule og svært habile gitarsoloer.

+ Gode vokalprestasjoner.

– Noe forutsigbart med «refreng som åpner seg med mildere feel» på nesten hver låt.

– Ett noe dupp i skiva fra «This Low» til midten av «Rocksteady». 1 ballade,en låt som føles litt filler og så en ballade på rad tar en litt ut av den overall feelen. Kjipt når den overall feelen er så god.

Råkkfolkscore: 7,5/10