Kategorier
Anmeldelser

The Secondhand Empire – Heist On A Thrift Store

Groovey og kult uten gitar.

La det være sagt… Det er ikke gitar..

Nå tenker du kanskje: «sånn som Royal Blood eller Death From Above 1979?». Svaret er ja… Sistnevnte band.

Bandet er en trio, så vokalen løper noe friere, men det er ganske åpenbare referanser til Death From Above 1979 her.  Noen av låtene grenser til plagiat.  Men det behøver ikke være så fælt, dog det blir vanskelig å kjenne på bandets egen identitet når det blir såpass likt. Det er døvt å være ett «De prøver å høres ut som»-band. Spesielt på låta «Now What?» kjennes det krampeaktig ut.

Men gutta spiller kanon og tight. Vokalisten holder også høyt nivå. Det låter hjemmesnikra og kult dog trommene kanskje kunne hatt litt mer trøkk og punch. Vokalen drukner tidvis litt vekk i miksen også. Og såvidt undertegnede har forstått er dette hjemmesnikra.  Basslyden er riktignok ganske fet.

Alt i alt en skive som er catchy og velspilt, men sliter med å skape egen identitet og noen justeringer burde blitt gjordt i miksen.

+ Velspilt.

+ Gode hooks.

+ Vokalen er meget habil.

+ Live-vennlige låter. Mye av materialet er instant catchy.

+ Fet basslyd.

– Stjeler soundet til Death From Above 1979 såpass hardt at det tidvis blir litt ubekvemt. Som igjen gir en følelse av at de er hakket unna av å være ett coverband og mangler en egen soleklar musikalsk identitet.

– Miksen kunne ha trengt ett realt løft når det kommer til vokalen og trommene.

Råkkfolkscore: 5,5/10