Kategorier
Anmeldelser

The Crates – White Trash Morning (Album)

Vidunderlig Garagerockgalskap.

Undertegnede er ille seint ute med denna. Men herre, o’herre så glad jeg hoppet inn i denna.

«White Trash Morning» er en helsprø garagerockskive med ekstremt høyt musikalsk nivå. Alt er så uhyre velspilt og kreativt. Detaljer pøses på, orgler og synther freser og produksjonen er generelt helt sinnsvakt kul. Dog undertegnede ser at det kan bli vanskelig å gjenskape all denne magien live, er dette ihvertfall en av de mest magiske skivene på lang, lang tid.

Stemningsfullt, groovey, tight og med en utrolig allsidig vokal som kanskje kan sammenlignes med Jarle Bernhoft på sitt mest sjelfulle. Rett og slett utrolig stødig og god.

Skiva lider kanskje noe av at futten ebber av på de siste 4 låtene.  Men selvom bulldozeren av rock girer seg litt ned er det godt gjennomførte låter. Men en eksplosjon av en sistelåt hadde vært prikken over i’en.

Alt i alt så dekker The Crates ett bred musikalsk territorie med foten saftig planta i garagerocken. Det psykedeliske står å hamrer på døra, sniker seg inn gjennom nøkkelhullet og det hele blir en fest med en utrolig god vokal og en frisk sound. Ille gøtt.

+ Miksen er kanon og passende.

+ Velspilt.

+ Kreativt.

+ Stemningsfullt.

+ Fantastisk vokal.

– Skiva legger seg litt til å slappe av på de siste 4 låtene, så en litt annerledes rekkefølge med ei skikkelig festavslutning hadde kanskje rundet av skiva med sterkere bang.

Råkkfolkscore: 9/10