Kategorier
Anmeldelser Artikkel

Rotten Sound, God Mother, Strid, Forcefed Horsehead, Shaving The Werewolf På Blitz

Foto: Stig Fostervold

Dette kunne vært en særdeles rotete aften. I utgangspunktet kjentes line-upen ut som to gode kvelder most sammen til en litt bedre kveld. Men strengt tatt ble dette en gig-sandwich det smakte særdeles godt av.

Forcefed Horsehead startet haraballet på cafescenen svært stødig og med god energi. Skal sies at undertegnede veit at bandet har enda ett gir å gå på energimessig og at det ble litt reservert, men alt i alt en god start som la ett stødig fundament for kvelden. Velspilt, tight og perfekt lengde. Bandet låter velsmurt. Til tross for noe tekniske problemer med mikrofoner, så virket både publikum og band svært fornøyd.

Råkkfolkscore: 7,5/10

Undertegnede skal være ærlig å si at han gav ikke Strid en fair sjanse og valgte å stå over å fordype seg i hele deres konsert. Dermed skal ikke undertegnede uttale seg om deres gig denne kvelden. Men neste gang..

God Mother ble ett av de to største høydepunktene for kvelden. Med en karismatisk frontmann med publikum i sin hule hånd som ble hovedfokuset, var dette en masterclass i hvordan å være en intens vokalist uten å være macho, unødig aggressiv og tøff i trynet. Det musikalske var stødig fra instrumentalistene på scenen, men undertegnede ble stående igjen med spørsmålet: Hadde dette bandet vært like kult uten denne vokalisten? En gjenganger igjennom flere som uttalte seg var at man har hørt på bandet og at de definitivt er ett liveband. Og de er ett kanon liveband med en fantastisk energi.

Råkkfolkscore: 8/10

Rotten Sound hadde en brutal jobb med å følge God Mother. Stillestående grindcore fra veteraner. Det ble dessverre antiklimatisk. Vi hadde gått fra galskap i mørket til ett mildt flombelyst og stillestående band. Spillinga var skarp. Det var solide og brutale låter og vokalistens stemme ruvet godt i rommet. Men det ble for antiklimatisk. I en perfekt verden hadde nok God Mother og Rotten Sound byttet plass. Da hadde det vært en stigende kurve. Men dette ble ett øyeblikk hvor denne gamle suppegjøken rakk å bli litt trøtt på. Til tross for svært stødig spilling.

Råkkfolkscore: 6,5/10

Shaving The Werewolf var bandet som skulle runde av kvelden. Etter tre band inne på hovedscenen er vi tilbake på cafescenen. Folk har fått roet blodtrykket etter God Mother og Rotten Sound. Undertegnedes mistanke var at folk trolig skulle begynne å bevege seg ut eller hjemover. Her tok undertegnede mæææget feil. Godt med folk var igjen og energien fra bandet og publikum hevet seg over all forventning. En høyenergisk og velbalansert konsert av bandet som fikk med seg publikum. Det ble rett og slett toppen av kransekaka. Til dags dato den sterkeste konserten undertegnede har sett av bandet.

Råkkfolkscore: 8,5/10