Kategorier
Anmeldelser Artikkel

Oppsummering av dag 1 på BY:LARM BLACK

 

Etter ei rolig start på Kniven med litt øl, kvikk lunch og Jens Andreas Storaker fra Høstsabbat, dro vi avgårde for å se bandet som skulle åpne BY:LARM BLACK…

TODESKING,Som vi fortsatt ikke forstår hva betyr eller hvordan vi uttaler, startet haraballet med grim metal. I soundet lå det litt Venom, Satyricon med dryss av 80’tallets trashmetal. Bandet spilte tight, stødig og håndterte ett teknisk problem med bassen med slående ro. Vokalen var også svært kul. Vokalisten ligger og slurer mellom black metal og trash metal i stilen og dette var svært kledelig.  Trommisen virket noe usikker i mellom låtene med litt rare slag på cymbaler og lignende…litt sånn «bare for å gjøre noe». Alt i alt, ikke det best originale vi har hørt, men stødig.

Råkkfolkscore: 7/10

TEMPEL var neste band ut.. Ett band som på sjarmerende vis umbracer sin egen cheeseyness fullt og helt. Skamløse 80’talls triks flagret i vinden. Det låt friskt, kult og de hadde kanon lyd. Vokalen var dog noe flat. Det manglet den lille ekstra magien på vokalen for å løfte helheten litt. Litt mer særpreg hadde vært ille gøtt. De hopper lekent rundt i ulike sjangere og kveldens mest uventede øyeblikk kom når de plutselig låt litt som Madrugada. Uventet og meget kult.  På ett tidspunkt kom en gjestevokalist ut på scenen. Dette ble en noe spesiell affære. Gjestevokalisten virket fint lite komfortabel med å være der og fremstod, med kroppspråk og bevegelser, som hun ikke ante hvordan hun skulle bevege seg eller hva hun skulle gjøre når hun stod der. Vi fikk litt vondt i hjertet av å se på. Alt i alt en stødig konsert.

Råkkfolkscore: 7,5/10

SEPULCHER ble desverre en litt svakere affære enn kveldens tidligere band. Sepulcher ligger å slurer i 80’tallets trashmetal som Testament og Exodus, men uten spesielt sterke hooks og særdeles slurvete gitarsound. Leadgitaristen burde virkelig lese seg opp på boostpedaler. Masse shredding, men med fryktelig tynn og skranglete lyd som ikke får noe løft igjennom miksen. Bandet har riktig nok god intensitet og har en svært stødig trommis. Kudos til bassist for fingerspill. Men her mangler det litt mer originalitet, litt bedre hooks og bedre justering av gitarlyd.

Råkkfolkscore: 5/10

Gjestescore fra Jørn Brekke: 6/10

ATTAN er ett band som virkelig er vinden om dagen. For oss, som begge så dem for første gang, kan vi ikke si annet en at vi ble imponert. Attan skyller bølger av brutalitet over publikum i enorme kaskader. Bassistens hyperbrutale dype growling kontrer vokalistens intense skrik på en mye fyldigere måte live enn på skive. Undertegnede har gitt bassist kritikk for «uggabugga» vokalen på skive, men live finner stemmen seg mer tilrette og passer inn perfekt. Det blir for hardt til å ikke la seg smelte av. Riffene fremstår grøtete, men den massive basslyden holder alt samlet og skyllebøtte etter skyllebøtte av trøkk blir fortreffelig plassert som ei knyttneve i mavan. Alt i alt mæget godt.

Råkkfolkscore: 8/10

Gjestescore fra Mats Og Semming fra Deseized: 8/10

GOLDEN CORE var kveldens siste norske band ut på Pokalen. Vi, som mange andre, har fulgt Golden Core i en rekke nå og det er fortsatt like gøy å se hvor mye de utvikler seg fra gang til gang. Trommeslager spesielt har mye utvikling. Tightere og mer variert spilling samt en mer raffinert og brutal vokal fyller ut lydbildet og hever nivået betraktlig. Det låter grimt og tungt. Gitaristen hadde dog noe problemer med balansen mellom gitaramper og PA-anlegget slet med å håndtere basstrykket som kom fra ampene. Her burde lydmann tatt affære. Gitarlyden ble dessverre aldri helt optimal. En annen ting som dro litt ned fra en ellers kul opptreden er at trommeslager har tydelig funnet de groovene som gjør det lettest for han å synge til. Problemet blir at de groovsa er noe like. Dermed burde de muligens vurdere å vende litt på rekkefølgen av låter som har samme groove. Men alt i alt. Stødig.

Råkkfolkscore: 7/10

Gjestescore: Mats og Semming fra Deseized: 7,5/10

Når vi da pakket snippsekken ble jo det store spørsmålet… Hvorfor spiller som mange band flere ganger disse dagene? Vi håper å få svar når vi dekker dag 2 av BY:LARM BLACK.

Prækes!

Alle bilder: Råkkfolk Foto

Om noen band ønsker bilder fra sin konsert så sender vi disse gratis på mail. Kontakt oss på rakkfolk@gmail.com