Kategorier
Anmeldelser Artikkel

Oppsummering av dag 3 på BY:LARM BLACK

Vi minner om at vi i utgangspunktet ikke anmelder band som har spilt flere ganger mer enn 1 gang. Dog vi gjorde ett unntak og gav Golden Core en honorable mention på vår dag 3 podcast, ettersom de hadde noe tekniske problemer første gang vi så dem.

HEAVE BLOOD AND DIE var ett av banda som overasket aller mest under BY:LARM BLACK. Vi ble lamslått av energien, stemningen og hvor majestetisk det hele låt. Hvordan de leker med dynamikk og variasjon innenfor det å ofte ri ett riff relativt lenge er imponerende. Det låt aldri stagnert på noe vis. Noen ganger bare klaffer alt. Frontfiguren i bandet fremstår å være gitaristen som er høyt og lavt og poserer skamløst. Han er heeeeeeelt på grensa på å tippe over til å bli for mye og noe cheezy, men begrenser seg akkurat slik at det fungerer. Alt i alt en meget imponerende opptreden av bandet og ett av de største høydepunktene på BY:LARM BLACK.

Råkkfolkscore: 9/10

Gjestescore fra Erik Skundberg (Taiga Woods): 9,5/10

SÂVER sin lydprøve kunne høres under Heave Blood and Die sin konsert. De hadde med sin egen brutale backline som gjorde at gulvet ristet. Dessverre, når de hadde begynt å spille, tok det litt tid før lyden «landet» og det var ikke før godt utti tredje låt at lyden fremstod som nogenlunde under kontroll. Bandet spiller meget stødig og burde trolig spilt på den store scenen med tanke på lydbildet deres som er mæææget stort og massivt. Kolossale drønn og en umenneskelig tyngde slo de som stod langt fremme.  SÂVER alternerer på vokalen mellom bassist og vokalist, men det er uten tvil når de synger sammen at det virkelig trøkker. De fyller hverandre ut svært godt. Alt i alt, til tross for å kanskje ikke være det bandet som har fremstått som mest under kontroll av lydmannen, leverte de en stødig og tung dose stonersludge til folket.

Råkkfolkscore: 8/10

SIBIIR var bandet som skulle runde av kalaset. Dette gjorde de med god stil. Med intensitet og god variasjon trøkket de en knyttneve fordøyelig og brutal metal i trynet på folket. Det som er umiddelbart merkbart er roen bandet har og hvordan de naturlig koser seg. Vokalisten fremstår som den fødte frontmann og har stålkontroll på publikum fra første stund. Bandet oser erfaring og spiller svært stødig. Trommeslager jobber imponerende hardt og gir maksimalt. Lyden kunne kanskje vært noe kvassere, ble noe grøtete til tider, men ikke noe ødeleggende. Alt i alt ett svært bra band på ett velplassert sted til akkurat passende tid.

8,5/10

Med det takker vi BY:LARM BLACK for pressepass, takk til Inferno og Høstsabbat for innpass på vorspiel på Kniven og  takk til alle som har kommet med litt input og preika med oss på poden og bidratt til tanker og gjestescores.

Alle bilder: Råkkfolk Foto
Om noen band ønsker bilder fra sin konsert så sender vi disse gratis på mail. Kontakt oss på rakkfolk@gmail.com