Kategorier
Anmeldelser

Stay Young – Caracas (Singel)

Sukkersøtt med 90-talls britpopkvaliteter.

Plateselskap: ?
Studio: Broen Studio
Bak spaker og knotter: Anders Bjelland
Artwork: ?

«Caracas» flyter på en særdeles sukkersøt bølge av pop. Det kjennes veldig stødig ut, men det kommer nok av at det også er veldig trygt, fint og lunt. Absolutt ingen sjanser blir tatt. Det eneste som er i nærheten av å ha noe som helst risiko er den falske «vi spiller live» introen, som de strengt tatt kunne spart seg for.

Som en mer «californiask»Oasis pløyer de seg bedagelig igjennom låta. Det låter dessverre svært flatt til tross for allsangkoring og synthlead som kommer inn iløpet av låta. Ingen av elementene gir låta ett genuint løft. Låta kjennes ut som den mangler ett «Å kom igjen nå!» parti.

Mixen er svært god og balansert. Det er lett låtas sterkeste kort. Lyden er fantastisk.

Alt i alt blir dette en noe intetsigende poprocklåt som mangler ett god løft og litt mer dramatikk. Soundet er kult og den nostalgiske følelsen av 90-tallets britpop er svært tilstede, men det hele blir til en viss grad nesten litt monotont i dynamikk og dramaturgi.

+ Miksen er kanon.

+ Velspilt.

+ Vokalen er stødig.

+ Pent og stødig sound.

– Føles dynamisk flatt som en pannekake.

– Mangler ett løft i låta.

– Blir kanskje for trygt for sitt eget beste.

Råkkfolkscore: 5,5/10